Hírek

2014.07.07. 15:40

Finta Tamás bemutatója Malomsokon

Malomsok - Szemrevaló fiatal hölgyek és disztingvált urak, extrém ruhaköltemények, pezsdítő latin dallamok és lelkes közönség: minden együtt egy jó bulihoz. Ám az esemény többről, egy fiatal divattervező jótékonysági estjéről szólt.

Nagy Imre

Látott már hasonlót a malomsoki volt iskola tornaterme, hiszen Finta Tamás divat- és stílustervező egy alkalommal már járt „itthon”, hogy bemutatkozzon falujában, ahol gyermekkorát töltötte.

– Szerettem volna megmutatni a falumnak, hogy a három év alatt mit tanultam. Minden a Forrai divatiskolában kezdődött. Már az ott töltött három év alatt több bemutatón vettünk részt, minden évben más témában. Néhány kollekcióm ezalatt az idő alatt született meg az öko-tól a hatvanas éveket idéző ruhákig – mondta Tamás a bemutatót megelőző rövid beszélgetésen.

Finta Tamás egyik modellje. Különlegesre törekszik. Fotó: Nagy Imre

Volt min ámulni a malomsoki közönségnek, papírból, vagy 1600 darab biztosítótűből, sőt csavaralátétből készült ruhában is felvonultak a modellek. A divattervező a helyszínt is az „újrahasznosítás” jegyében rendezte be, a dekoráció főbb elemei a PET-palackok, sörösdobozok, régi bakelitlemezek voltak. A kétrészes bemutató közt a Malomsoki Menyecskék, majd Lakatos Bence és a Winners Versenytánc Egyesület szórakoztatta a nagyérdeműt. Az est bevételét – amely adományokból és tombolából állt össze –, 157 ezer forintot a szombathelyi kórház onkológiai és gyermekosztályának ajánlották fel a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!