Hírek

2013.07.28. 15:27

Korszakzáró Kékszalag

A végleges adatok szerint 512 indulója volt a pénteken kezdődött Balaton kerülő vitorlásversenynek, a 45. Kékszalagnak, közülük 337-en teljesítették a 48 órás szintidőn belül a távot, jelentették be a szombati díjátadó ünnepségen.

Győrffy Árpád

Mint dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke emlékeztetett rá, az idei egy korszakzáró Kékszalag volt, mert az idén tartottak utoljára olyan versenyt, amin elvileg csak klasszikus hajók indulhattak. Jövőre kinyitják a lehetőséget, és teret adnak a fejlesztéseknek. Ezzel további lehetőségek nyílhatnak meg a vitorlás sportban.

 





Szólt arról is, hogy nehéz körülmények között kezdték el a szervezést. De mind a vízi része, mind a füredi önkormányzat segítségével megrendezett szárazföldi programok jól sikerültek. A versenyzőket köszöntötte Simicskó István sportállamtitkár is.

A 45. Kékszalag szombati díjkiosztóján az abszolút versenyben legjobban szereplő tíz hajó legénységének, a hajóosztályonként legjobbaknak és a szerdán megrendezett ifjúsági verseny, a Kékpántlika győzteseinek Bóka István polgármester, Kollár Lajos, Simicskó István és mások adták át a díjakat.




A Kékszalagot immár 11. alkalommal Litkey Farkas Evopro-Lisa nevű hajója nyerte el. Azóta már tudjuk, hogy az idejük 14 óra 26 perc volt, tehát közel négy órával rosszabb a korábbi rekordnál. Persze a mostani szélviszonyok között ehhez az eredményhez is rendkívüli tudás, kitartás kellett, hogy Litkey Farkas és csapata az idén is megszerezze a Balaton leggyorsabb hajójának járó kék szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!