Hírek

2013.07.29. 15:58

Jogosan lőtt a rendőr

Jogszerűen járt el tavaly augusztusban az a rendőr, aki Tagyonban lövéseket adott el egy kocsira, amelyben két nő ült.

Mátételki András

Dr. Gulyás Ildikó, a megyei főügyészség szóvivője azt is elmondta, hogy a gépkocsit vezető fiatal nő és a vele utazó lány a hajnali órákban – az esetet megelőzően – a község egyik mellékutcájába félreállt járművével, mert korábban egy ismeretlen gépkocsi követte őket.

Így amikor a sötét, civil ruhában hozzájuk közeledő rendőrt és polgárőrt meglátták, megijedtek, a vezető gázt adott, s egy fából készült kaput áttörve behajtott az egyik családi ház kertjében. Mivel az udvar hátulról zárt volt, hirtelen megfordulva vissza akartak térni az útra.

A rendőr megállásra történő felszólítása és integetése eredménytelen maradt. A gépkocsivezető nagy sebességgel haladt kifelé az udvarból a rendőr felé, aki ezért figyelmeztető lövést adott le. Mivel a polgárőr élete is veszélybe került, további két célzott lövést engedett a Fiatra, amely a második lövést követően a rendőr parkoló gépkocsijának ütközve megállt.

A rendőr és önkéntes segítője számára csak ekkor derült ki, hogy a személygépkocsiban két nő tartózkodik. A történtek során a gépkocsi utasának egyik ujja a szétszakadt lövedék szilánkjától megsérült.

A Veszprémi Nyomozó Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége és rongálás bűntette miatt szüntette meg a nyomozást, mivel megállapította, hogy jogszerű volt a fegyverhasználat, így bűncselekmény nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!