Hírek

2013.08.05. 14:25

Jobbik-tagnak nincs köze a Sümegen talált fegyverekhez

Nincs Jobbik-tag a napokban Lesenceistvándon és Lesencetomajon előállítottak között, mondta a Naplónak Oszkó István, a párt sümegi szervezetének elnöke.

Marton Attila

A hvg.hu tegnap arról írt, hogy a múlt héten előállított személyek egyike, D. Kornél a Sümegiek a Nemzetért Egyesület elnöke. A civilekkel többször szervezett közösen rendezvényeket a Jobbik helyi szervezete, ezt a párt sümegi elnöke is megerősítette a Naplónak. Kérdésünkre, hogy voltak-e személyi átfedések a civil szervezet és a párt között, Oszkó István nemmel válaszolt. A nyomozás fejleményeiről az újságokból és az internetről értesülnek, tette hozzá.

A hvg.hu arról is írt, hogy a letartóztatott B. Ákos a sümegi alapszervezet alapítója, ezt Oszkó István nem tudta megmondani, ugyanis akkoriban még nem volt a párt tagja. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap közölte, hogy gépkarabélyt és lőszereket találtak múlt héten két autóban, hét személyt pedig előállítottak.

Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke elmondta: nem Jobbik tagokat állított elő a rendőrség, a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagságában nincs olyan személy, aki érintett az ügyben. Sajnálja, hogy egy közösségi oldalon megjelent fals hírt vesznek alapul különböző sajtóorgánumok, melynek célja a Jobbik lejáratása, a feszültségkeltés és szenzációhajhászás. Ez egy rendőrségi hír, nem pedig politikai hír, közölte Ferenczi Gábor.

 

 

"Eljárást indít a Jobbik a hazugságok terjesztőivel szemben

A valótlanságokat tudatosan vagy tudattalanul terjesztő médiumok felé ismételten leszögezzük: a tapolcai rendőrség által előállított és egy Facebook-posztban említett személyek közül egyik sem tagja a Jobbiknak annak ellenére sem, hogy egyes hírportálok ma is ezt sugallták. A kalasnyikovos történetnek a Jobbikkal történő összekapcsolása merő hazugság, az álhír közlőivel szemben minden egyes esetben megindítjuk a jogi eljárásokat. A négy előállított személyből senki sem tagja a Jobbiknak, mindössze egyikük volt tag 2009-ig." - közölte a Naplóhoz eljuttatott közleményben  Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!