Hírek

2012.12.15. 17:30

Jézusváró karácsony a Padányiban

Veszprém – Ötven gyermeket és családjukat ajándékozták meg és látták vendégül a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Iskolában a Jézusváró Karitász Karácsony nevű rendezvényen.

Varga Domokos Péter

Az iskolában 10 éve tartják meg a programot. Az itt működő önkéntes karitász csoport választja ki a rászorulókat, akiknek hozzávetőlegesen 6000 forint értékű ajándékcsomaggal kedveskednek karácsony alkalmából. Emellett helyben is vendégül látták őket, süteményekkel, édességekkel, üdítővel. Egy külön teremben új és használt ruhák, egyéb ajándéktárgyak közül is választhattak. Az eseményt szervező Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatójától, Zagyva Richárdtól azt is megtudtuk, mivel a tótvázsonyi iskola idén csatlakozott a Padányihoz, ezért a megajándékozottak közé ezúttal 10 tótvázsonyi család is bekerült. A főegyházmegye karitásza a megyében még sok hasonló akciót szervez, több helyszínen is támogatják a rászoruló gyermekeket, családokat.

(Fotó: Gáspár Gábor)

A Padányi iskolában szervezett ünnepségen Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója olvasta fel Gárdonyi Géza Látta a pápát című novelláját. A mű bemutatása után elmondta, ő maga is sokgyermekes családból származik, fontosnak tartja, hogy ezeket az embereket segítsék. A gyerekekhez fordulva közölte, ők jelentik az ország jövőjét, biztos benne, hogy a későbbiekben nagyon sok mindent tesznek majd a hazáért.

A mindennapokban egyre több teher hárul a családokra, az iskola általában kér tőlük, ezért döntöttek úgy, ezúttal segítik őket – mondta el Kámánné Szőke Katalin, az iskola igazgatója, egyben köszönetét is fejezte ki a katolikus karitásznak.

A 4.a és a 4. b. osztályosok betlehemes műsort adtak elő. Az egybegyűltek előtt jelképes és korhű jelmezekben elevenítették meg a kis Jézus megszületésének megható történetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!