Hírek

2012.11.09. 20:54

Javították az utat, saját borlabort avattak Sólyon

Sóly - Összetett, szép ünnepet tartottak a helyi kertbarát kör tagjai.

Varga Ibolya

Bikádi László polgármester már korábban ígéretet tett arra, hogy a kerti településrész ingatlantulajdonosai által befizetett adót az ő komfortérzetük javítására fordítja az önkormányzat. Most jött el a napja annak, hogy a környező települések képviselői jelenlétében felavassák a korszerűsített utat, mellyel sokat javulnak a közlekedési körülmények. Az új úton boroshordót görgettek végig.

Azzal is gyarapodtak a kertbarátok, hogy már csaknem teljesen megvalósult Árkovics József tiszteletbeli elnök terve, hogy egy saját borvizsgáló labort alakítanak ki, melyben csekély összegért elvégzik először a helyi, majd a környékbeli szőlősgazdák borainak vizsgálatát. A Cifra-házban alakítják ki ezt a munkahelyet, erről Mazák György, a kertbarát kör elnöke írt alá pénteken megállapodást. A műszerek már megvannak, fokozatosan szerzik be az analízishez szükséges anyagokat.

Az újborok ünnepe alkalmából jutalmazták azokat a kertbarátokat, akik az utóbbi időben a legtöbbet tették a közösségért. Ezután kezdődött a libavacsora. A finom falatokhoz a kertbarátok az idei boraikat kínálták. A mulatságon csaknem nyolcvanan vettek részt, akik közül sokan vallják, hogy sokkal nagyobb ismertség kellene a Sólyban és környékén termett boroknak. Az estet nótázással zárták, amihez Nádasi Elemér muzsikált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!