Hírek

2017.04.25. 12:55

Tovább folytatódik az alsóörsi járda felújítása

ALSÓÖRS - Tavalyelőtt kezdődött meg a település legfrekventáltabb utcájában a járdafelújítás. Akkor a polgármesteri hivatal mellé parkolót építettek, és felújították az Endrődi Sándor utca mentén a járdának egy szakaszát egészen a postáig.

Szendi Péter

A Belügyminisztérium támogatásával 20 millió forintot nyert el az alsóörsi önkormányzat, mivel annak idején ők nem vettek részt az adósságkonszolidációban. Hebling Zsolt polgármester örömmel tájékoztatta lapunkat, hogy néhány héttel ezelőtt elkezdődtek a munkálatok. Mintegy 800 méter hosszban teljesen felújítják a 71-es útig a járdaszakaszt. Így nyáron, akik a strandra mennek, impozáns térkővel lerakott járdán gyalogolhatnak.

A Fejér megyei Abáról érkeztek a járdafelújításon dolgozó munkások. Hamarosan végeznek Fotó: Szendi Péter

A beruházás összköltsége 29 millió forint. Az önrészt az önkormányzat teremtette elő. A polgármester megköszönte Kontrát Károly országgyűlési képviselő közbenjárását, támogatását azért, hogy Alsóörs ismét tovább fejlődhessen.

Az elképzelések között szerepel még egy harmadik ütemterv is, amikor a posta feletti járdaszakaszt teljesen felújítják.

A falu első embere bízik abban, hogy hamarosan erre is kiírnak pályázatot, mert szükség van arra, hogy az Endrődi Sándor utca mindkét oldalán az európai normáknak megfelelő járda legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!