Hírek

2015.01.01. 14:00

25 éve írta a Napló - Jákli Bence szerencséje

Ha valakinek jól kezdődik ez az év, úgy az a Veszprémben, a Remete utcában lakó Jákli családnak. A 24 éves fiatalasszony Bence nevű kisfia egyike lett a közjegyző előtt Budapesten kisorsolt ÁB-bébiknek, írta a Naplóban 1990. január 2-án Mátételki András.

Balassa Gergő

Tegnap éjfél és egy óra között született meg a család első gyermeke, így aztán neve bekerült az Állami Biztosító kalapjába . Idén is egy budapesti és négy vidéki újszülött kapta meg a biztosító 50 50 ezer forintos Életút biztosítási kötvényét, amelyet Vinkler Flórián, az ÁB megyei igazgatóhelyettese adott át hétfőn délelőtt a kórteremben az anyukának.

Az 50 ezres biztosítási kötvényt Vinkler Flórián megyei igazgatóhelyettes adta át az anyukának

Míg az újszülött fényképezésére várunk, először a kis jövevény után érdeklődöm a fáradt mosolyú asszonynál.

- Szilveszter éjszakáján úgy háromnegyed tíz felé jöttek a fájások, nem sokkal utána indultunk be a kórházba. Férjemnek megmondták, hogy éjfél után jöjjön vissza, mert addigra már bizonyára meglesz a kicsi. Így is történt, tíz perccel éjfél után világra hoztam Bencét. Megvallom őszintén, én fiút vártam. Hogy miért? Nekem három fiútestvérem van, akikkel jól megértettem mindig magam. Talán ezért is alakult ki bennem már lány koromban, hogy ha egyszer gyerekem lesz, az legyen fiú. Családi házban élünk, ahol az egyik szobát már időben előkészítettük a kicsinek. Szüleim veszprémiek, ők is segítenek, s a férjem is kivesz majd egy hét szabadságot, ha hazamegyünk. A szomszédasszonyomra is számíthatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!