Hírek

2014.12.29. 12:46

Ismét lehet korcsolyázni a pápai Fő téren

Pápa - Hétfőn újra kinyitotta kapuit a belváros szívében, a Fő téren kialakított jégpálya, melyet rögtön el is leptek a korcsolyázók.

Polgár Tibor

Mint ismert, a Fő téri jégpálya az előző téli időszakban, az idei év januárjának elején debütált, ám elsősorban az évszakhoz képest szokatlanul enyhe időjárás miatt – finoman fogalmazva – nem volt zökkenőmentes a létesítmény üzemeltetése. A számos nehézség és probléma ellenére sokan húztak korcsolyát a Nagytemplom előtti téren, így a folytatás nem is lehetett kérdéses.

A jelenlegi téli szezon első korcsolyázói a Fő téri jégpályán

– Az első szezon során szerzett tapasztalatokat felhasználva igyekeztünk újításokat megvalósítani a jégpályával kapcsolatban. Korábban sokan jelezték, hogy a pálya köré célszerű lenne palánkot építeni, amit most megtettünk. Ezáltal a kezdők is bátrabban mozoghatnak a jégen. Kicsit megváltoztattuk a jégpálya elrendezését is, a pénztár, a bejárat és a kiszolgáló faházak átkerültek a Griff hotel épülete előtti területre. Továbbra is igénybe lehet venni korcsolyakölcsönzőt, ruhatárat, melegedőt, büfét, valamint mosdót. A terület kialakításának köszönhetően mindegyiket meg lehet közelíteni korcsolyával a lábon – nyilatkozta a Naplónak Boros Katalin, a fő téri jégpályát üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője. Kérdésünkre hozzátette, a jelenlegi szezonban is közel ezer négyzetméter jégfelület áll a korcsolyázók rendelkezésére, és egyszerre legfeljebb száz fő tartózkodhat kényelmesen a pályán.

A létesítmény gépészete ezúttal is a Fő téren kapott helyett, a kivitelező pedig újabb hangszigeteléssel látta el a berendezést. Emellett a város a környező önkormányzati lakások hangszigetelést is elvégezte – tudtuk meg Boros Katalintól. A Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, a napokban szerencsére kedvezőek voltak a feltételek a jégpálya elindításhoz, amit az éjszakai fagy is segített. – Innentől kezdve, ha nem emelkedik plusz tíz fok fölé a hőmérséklet és nem lesz kellemes, meleg déli szél verőfényes napsütéssel, akkor gond nélkül tud üzemelni a jégpálya. Tehát, ha esetleg jövő héten éjszaka már nem fagy és napközben plusz 4-5 fok lesz, az sem jelent majd gondot az üzemeltetésben. Remélhetőleg jó hosszú szezonunk lesz – jegyezte meg mosolyogva Boros Katalin. A pápai jégpálya ezen a héten minden nap délelőtt tíz órától este kilencig tart nyitva, ezen idő alatt kétórás turnusokra lehet jegyet váltani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!