Hírek

2014.11.24. 19:00

Időközi választás Veszprémben: A pártok még nem nevezték meg jelöltjüket

A képviselőjelölt kiválasztásának is nagy a jelentősége, mondta Gőgös Zoltán, az MSZP megyei elnöke.

Balla Emőke

Mint arról beszámoltunk, MSZP-s jelölt nyerte vasárnap az újpesti időközi országgyűlési választást. A Veszprém megyei 1-es számú egyéni választókerületben február 22-én tarthatják a Navracsics Tibor lemondása miatt kiírandó időközi országgyűlési képviselő-választást.

Gőgös Zoltán szerint ez nemcsak veszprémi, hanem országos ügy, hiszen – ahogy fogalmazott – ha sikerülne nyerniük, „le lehetne bontani a Fidesz kétharmados parlamenti többségét”. Még nem tudta megmondani, a választáson a baloldali pártok külön vagy együtt indulnak-e, de arra törekszenek, hogy „minél szélesebb támogatása legyen a jelöltnek”.

Várhatóan két héten belül megnevezik a jelöltet, január elejétől kezdik a kampányt, az aláírásgyűjtéseket. Az újpesti győzelem azt mutatja, sokat kell az emberek között lenni. Pár hét alatt változott a hangulat Újpesten; bár tavasszal ők nyertek, októberben a Fidesz, azóta a szavazók apátiába süllyedtek.

A Fidesz számított arra, hogy MSZP-s marad a pesti választókerület, mondta a kormánypárti frakció szóvivője. Ahogyan áprilisban, úgy most is az MSZP szerzett többséget az Újpestet és Angyalföld északi részét lefedő választókerületben.

A veszprémi választásig közel három hónap van – a Nemzeti Választási Bizottság elnöke szerint február 22-én tarthatják az időközi országgyűlési képviselő-választást –, a pártok még nem neveztek meg képviselőjelöltet, de pár héten belül megteszik. Indít jelöltet a Fidesz–KDNP, a Jobbik és az LMP is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!