Hírek

2013.03.24. 08:06

Húsvétváró kavalkádot rendeztek a Bakonyalja városrészben

Veszprém - A húsvéti készülődést, a közösségépítést segítette az első alkalommal szervezett, Húsvétváró kavalkád a Bakonyalján című program, melyet a Deák iskolában és az evangélikus óvodában rendeztek szombaton.

Balla Emőke

A rendezvény ötletgazdája, kitalálója, Takács László önkormányzati képviselő célja a közösségépítés; az, hogy az emberek jobban megismerjék egymást, a mellettük élőket, a lakótelepen élők ne legyenek egyedül, magányosak. "Az egészséges közösség a tagok szeretetén és egymás iránti  figyelmén épül fel. A rendezvény célja éppen ez: az egészséges közösség kialakítása lakóhelyünkön. Ehhez azonban nem elég a segítő szándék, ma tettekre is szükség van", mondta megnyitójában a képviselő, aki Széchenyi gondolatát idézte: "Akkor élsz, ha másokért élsz." Kiemelte: mindenki tud tenni kisebb-nagyobb közösségért, ez a rendezvény jó példája annak, mi minden valósulhat meg összefogással.

Két helyszínen várták húsvéti programok a kicsiket és nagyokat (Fotó: Penovác Károly)

A programot a Bakonyalja városrész két értékteremtő és megőrző intézményében, a Deák Ferenc Általános Iskolában és az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodában rendezték. Mindkét helyszínen húsvéti programok várták az érdeklődőket: a Kurázsi táncegyüttes bemutatót és táncházat tartott, a kézműves foglalkozásokon résztvevők húsvéti díszeket, gyapjú bárányokat készíthettek, tojásokat festhettek. A Deák iskola udvarán népi gyermekjátékokat - gólyalábazás, karika hajítás - próbálhattak, az állatsimogatóban nyuszit és bárányt simogathattak, a teaházban teákat kóstolhattak, az aulában szalmafonó, virágkötő kiállítást, valamint a Laczkó Dezső Múzeum és a Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézmény bemutatóját láthatták.

Az Örömhír evangélikus óvodában a kutyaterápiát már alkalmazzák; a szombati rendezvényen több csoportban lehetett részt venni a foglalkozáson, az ember-állat kapcsolatot megtapasztalni. Az érdeklődők a húsvéti ünnepkörről, a húsvét értelméről beszélgethettek a lelkészekkel, a gyülekezet tagjai húsvéti és tavaszi énekeket énekeltek. A két intézményt összekötő udvaron nagy sikere volt a tűzoltóautó és rendőrautó bemutatónak, amiket a kicsik kipróbálhattak.

 

 

Takács László képviselő elmondta: a későbbiekben is szeretne hasonló programot meghirdetni, a közösségépítésre alapítványt létrehozni. Kiemelte a szervezők, az iskola és óvoda munkatársainak odaadó munkáját. Bár több százan látogattak a programra, azt mondta: örült volna, ha ennél is többen elfogadják a meghívást és "édesebb" lett volna a rendezvény, többen hoztak volna süteményt.

 

Fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!