Hírek

2015.02.07. 10:14

Hófúvások nehezíthetik a közlekedést a Dunántúlon és Borsodban

Közlekedési nehézséget okozhatnak a szombatra jelzett hófúvások Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében, az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője szombaton az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor figyelmeztetett arra, hogy a nagy erejű széllökések az elmúlt napokban hullott friss havat könnyen az utak burkolatára hordhatják, azt követően, hogy például Baranya és Somogy megye déli részén egy nap alatt átlagosan 20-30 centiméternyi friss hó esett.

Közlése szerint az Útinform szombat reggeli összesítése alapján szinte teljesen megszűnt a csapadék az országban, már csak Baranya megyéből jeleznek elszórtan gyenge hószállingózást. A látási viszonyok általában jók, köd sehol sincs. A Dunántúl nyugati felén továbbra is erős szél fúj.

Az autópályák burkolata mindenütt vizes vagy sónedves, a főutak Zala, Somogy, Baranya és Tolna megyében, valamint Vasvár, Baja és Marcali térségében még lehetnek hókásásak, latyakosak, helyenként havasak, a Balatontól északra és a keleti országrészben viszont nagyrészt szárazak a főbb útvonalak.

Baranya megyében a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti gépjárművek továbbra sem közlekedhetnek. A korlátozás az M6-os és M60-as autópályára nem vonatkozik - közölte Pécsi Norbert Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!