Hírek

2015.01.24. 16:13

Hóesésben is főzték a forralt bort

Nemesgulács - A hideg szél és a hóesés sem riasztotta el a forraltbor főző versenyre jelentkezők nagy részét, sokán már évek óta részt vesznek a hagyományos eseményen.

Tóth B. Zsuzsa

A Szent György-hegyi dölöngélők csapatának tagja, Pintér Ferenc kever egyet a boron, mielőtt a zsűri megkóstolja

Nagy Rudolfné polgármester méltatta beszédében a kitartó versenyzőket, akik között ott voltak a helyi nótás kedvű nyugdíjasok, a tapolcai erősítéssel bíró Jóbarátok, a A Faluvégiek csapatát a Macska becenévre hallgató fiatalember egészítette ki, idejében tesztelve főztjüket. Ők egyébként hagyományos fűszerezéssel főztek Szent György-hegyi és badacsonyi borból. A tavalyi győztes, a Száguldó demizsonok vidám fiataljai nem árulták el a legjobb forraltbor titkát, a Nemesgulács SE senoir tagjai viszont nem rejtették véka alá a fűszereket. Még az aszalt szilvát, áfonyát, és gyömbért sem sajnálták a borból, de a pálinkát inkább kísérőként fogyasztották. A Szent György-hegyi dölöngélők népes táborában mindenki hozzá tett valamit a borhoz asiker érdekében, a Nemesdiszel csapata pedig az enyhe lejtőn érlelt csobánci rettenetesből kreálta a forró nedűt. A zsűriben a polgármester asszony mellett Tóth János Zoltán, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend nagymestere, Szabó István, a Badacsonyi Hegyközség elnöke, Cséry Gergő atya és a csapatok kiválasztott tagjai bírálta a remek borokat. Azonban a résztvevők mindegyike megegyezett abban, hogy ilyen alkalmakkor nem a győzelem, hanem a jó kedv, az együttlét a legfontosabb. A meleg ital pedig kifejezetten jólesik. A verseny után a Rockinger együttes zenélt a kultúrházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!