Hírek

2014.04.08. 17:40

Hétköznapi horror: miért lett barátból ellenség két család?

Megöléssel, megerőszakolással fenyegette kisgyereke barátjának családját egy férfi, aki lapunknak nyilatkozva képtelenségnek nevezte az ellene felhozott vádakat. Az éles vita állítólag a gyerekek miatt robbant ki.

Kovács Erika

Békésen tévéztünk vasárnap este, amikor megszólalt a feleségem telefonja. Hétéves kisfiam osztálytársának édesapja, K. Andor azt ordította bele, hogy fiunk naponta alázza, megveri az övét, és ha ez ellen nem teszünk semmit, a feleségemen áll bosszút – idézi fel a Balatonalmádit izgalomban tartó történetet Lázár Róbert. – Páromat a férfi újrahívta, azt kiáltotta: mindenkit megver és idejön. Nemsokára kiabálást hallottunk, láttuk Andort egy idegennel, az idegen beugrott az udvarunkba, lyukakat rúgott az ajtón, Andor meg az utcáról ordítva fenyegetőzött.

– Egy szó sem igaz abból, amit Robi mond – állítja K. Andor. – Az igaz, elegem lett abból, hogy fia annyit piszkálta, verte az én kisfiamat, hogy az enyém már iskolába sem akart menni emiatt.

– Békés szándékkal mentem, hogy ezt megbeszéljük. Nem fenyegetőztem, és egy ismeretlen ugrott be hozzájuk a kerítésen és ő rugdosta az ajtót is – állítja Andor.

A másik édesapa, Róbert egészen másként élte meg a történteket: – Korábban fiaink még az óvodában kezdődött barátság miatt minden hétvégén valamelyik családnál találkoztak. Azt már furcsálltam, hogy tavaly évnyitón, amikor fiam barátjának édesapja, Andor is eljött, a férfi kifogásolhatóan viselkedett: gyerekeink játszottak, egyik a másik lábára lépett, mire rájuk szóltam, hogy fejezzék be! Andor odakiáltott nekem, sajátommal foglalkozzam, azt neveljem, aki egyébként is rossz hatással van az övére. Több szülő pártomat fogta, de őket is „leordította”. Később ezért a férfi párja elnézést kért tőlünk. Ami most vasárnap történt, mindent felülmúlt! – meséli Róbert. – A telefonálás után röviddel kiabálást hallottunk, a férfi párja zokogott a kerítésnél. Azonnal hívtam a rendőrséget, mert tudtam, ennek fele sem tréfa - fogalmaz. Láttam, egy ismeretlennel Andor is ott áll, aki ordította: gyere ki, megöllek! Egy perc múlva az ismeretlen átugrott a kerítésen, hatalmas lyukakat rúgott a bejárati ajtónkon, Benn a családom, feleségem és a két gyerek zokogott, a kicsik az ágy alá bújtak ijedtükben, szerencsére a legkisebb már aludt, és nem hallotta ezt a szörnyűséget.

Róbert beszél arról is, szerencsére a kezeügyében volt egy fejsze. A kivágott fákat akarta legallyazni. A fenyegetésre ijedtében magához vette, és avval állt halálra rémülten az ajtó mögött. Ezt láthatta meg nála az ismeretlen férfi, aki lyukakat rúgott az ajtón, és Róbert úgy gondolja, valószínűleg megrettent a fejsze láttán, mert hirtelen megfordult, és ahogy jött, visszaugrott a kerítésen az utcára, ahol Andor még mindig ordította, hogy „megöllek, megerőszakolom a feleségedet, meg a lányaidat!” Azt kérdeztem, miért csinálja ezt, mire mondta, a fiam bántja az övét. Mindez pár perc alatt történt, de egy örökkévalóságnak tűnt - fogalmaz Róbert. Ma sem érti, miért tett ilyet Andor, aki evvel ártott fiának a legtöbbet, mert a hír futótűzként terjedt a városban, és ki merne ezek után az ő fiával barátkozni? Nem beszélve arról, hogy Róbert és családja amiatt telepedett le és építkezik ebben a városban, mert úgy tudták, biztonságos, igényes helyre költözik az öttagú család. Védelmet nem kértek, de – ahogy Róbert mondja – többször néznek a hátuk mögé ezután, és bizalmatlanabbak is lettek. Meg aztán hova jutott a világ, ha az emberek ilyen ügyeket nem szép szóval, hanem halálos fenyegetéssel akarnak elintézni, megrémítve gyerekeket, asszonyokat? – kérdi.

– Soha nem felejtem el, hogy gyerekkoromban, amikor vékony és kistermetű voltam, a nagyobbak mindig bántottak és emiatt át tudom érezni azt, ami a kisfiammal történt – evvel fogad K. Andor, aki házuk udvarán egy padon kínál hellyel. A férfi keménykötésű, kigyúrt alkatú ma már, mondja is, nem tűri, ha gyermekét bántódás éri.

Állítja, többször kérte már fia barátjának szüleit, fogják vissza a gyereküket, de nem történt semmi. Ráadásul az ő gyermeke gyenge, alacsony, mint ő volt annak idején, a másik fiú meg erős, magas – részletezi a helyzetet.

Majd elmondja, vasárnap este megint elkezdte a fia, hogy nem akar menni iskolába barátja miatt.

– Kértem a páromat, hívja fel a fiú anyját, és kérje meg, fia ne bántsa az enyémet, mire a telefonban hallottam egy férfit kiabálni. Kivettem párom kezéből a telefont, és mondtam, elegem van abból, hogy a fiam nem akar iskolába menni. Kértem a páromat menjünk át hozzájuk, beszéljük meg – emlékezik. Róbert fejszével a kezében rohant ki a házból, a kerítésen át hadonászott felém, az utcára is kijött, alig tudtam elhajolni a fejsze elől, a páromat is alig tudtam elrántani előle. Nem akart megütni, látszott ijesztget minket. Jött egy idegen biciklivel, Róbert befutott a házba, az idegen utána, hallottuk, rugdossa az ajtót, de mi eljöttünk – mondja K. Andor, aki tagadott minden fenyegetőzést, és az évnyitón történteket is.

– Teljesen békés szándékkal mentem hozzájuk, megbeszélni, hogy fiuk hagyja békén a kisfiamat – szögezi le.

A megyei rendőrség tájékoztatása szerint K. A. almádi lakost bűncselekmény gyanúja miatt előállították, meghallgatása után szabadon bocsátották. Garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!