Hírek

2014.08.31. 19:40

Hétfőtől újra becsengetnek az iskolákban

Tanévnyitón köszöntötték a diákokat a Györgyi Dénes Általános Iskolában vasárnap. Szeptember 1-én országszerte mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát.

Kutasi Zsófia

Háromszázhuszonöt diák kezdi a tanévet a balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskolában. Idén szeptembertől két első osztály indul összesen negyvenhat tanulóval. Az elsős kisdiákokat a tanévnyitón külön köszöntötték, és jelképesen is az iskola tanulóivá fogadták.

- Nyugodt, kiegyensúlyozott tanévben bízunk. Tavaly a köznevelésben számos változás történt, ezért idén nem várhatóak újdonságok - mondta Ács Attila, az iskola igazgatója. Hozzátette: igaz, hogy a pedagógusok bére nőtt, azonban az elvégzendő feladatok száma is emelkedett.

Az elmúlt időszakban az iskola területén két nagy beruházás valósult meg. A nyáron az elülső udvart térkövezték, és parkosították így biztosítva nagyobb területet a diákoknak. Emellett egy új tanterem is készült két kisebb helyiség egybenyitásával. A bővítéseket, melyeket az önkormányzat támogatásával valósítottak meg, az indokolta, hogy az elmúlt öt évben több mint száz fővel emelkedett a tanulók száma. A Györgyi Dénes Általános Iskolába az diákok kilencven százaléka Balatonalmádiból, tíz százaléka pedig a térségből érkezik. A felső tagozatban emelt szintű matematikát tanulhatnak a diákok, a tavalyi évben vezették be többek között a hit- és erkölcstant, és két éve a mindennapos testnevelést. A kifejezetten magas az osztálylétszám miatt csoportbontás is történt, a tantestület pedig egy fővel bővült, tudtuk meg az igazgatótól.

Az Magyar Távirati Iroda (MTI) adatai szerint szeptember 1-én mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát. A most induló tanév 181 napból áll, a nappali tagozatos középiskolákban és szakiskolákban 180 tanítási nappal kell számolni. Az őszi szünet október 27-től 31-ig, a téli szünet december 22-től 31-ig tart. A tavaszi szünet 2015. április 2-án kezdődik, a vége április 7. A mostani tanévben is lesz fizikai állapot- és edzettségmérés, ezt 2015. január 5. és május 27. között kell megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!