Hírek

2013.04.22. 19:04

Helybe hozták a példát

Több település polgármestere és a vidékfejlesztésre szakosodott társaságok tagjai, vezetői vettek részt a kalandparkban a megyei referens bemutatkozásán.

Varga Ibolya

A vendégeket Jáger Balázs, a kalandpark ügyvezetője köszöntötte, aki elmondta, hogy az egészen apró gyermekektől s legidősebb emberekig mindenki talál jó elfoglaltságot a családi vállalkozásuknál. Somogyi Anna, Kislőd polgármestere, aki már a negyedik ciklusban irányítja a helyi közügyeket, ismertette, hogy ezerháromszázan élnek a településen.

Számukra nagyon fontos, hogy a korábbi gyenge szántóföld ma kalandpark üzemel. Megnyitása óta nincs náluk munkanélküli. Kemecsi Ferenc az emberi oldalról közelítette meg a vidékfejlesztést, arra hívva fel a figyelmet, hogy csak az a munka eredményes, amelyikben ott van a humán tényező.

Fábry Szabolcs, az MNVH megyei referense segít a fejlesztésben (Fotó: Gáspár Gábor)

Krizsán András, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) elnökségi tagja, a Falufejlesztési Társaság elnöke vázolta fel a hálózat négy fontos területét. Külön foglalkoznak a mezőgazdasággal, a gazdálkodás környezeti hatásaival, az értékek őrzésével, és az ezekre megalakult különféle szervezetekkel, csoportokkal.

Tervet készítenek, forrásokat osztanak el, melyekre nem személyeknek, hanem szervezeteknek kell jelentkezniük. Fábry Szabolcs, az MNVH megyei referense kifejtette, hogy a szervezet az Európai Unió 2014-2020-as időszakában a vidékfejlesztésre szánt támogatások megszerzésében segédkezik. A megye több területén tart találkozót, vidékfejlesztési programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!