Hírek

2017.06.11. 16:20

Hatalmas buli a motoros találkozó utolsó napján

ALSÓÖRS - Felvonulással búcsúzott a fesztivál.

Sági Ági

A hagyományos felvonulással búcsúztak a motorosok a Harley-Davidson Open Road Fest-től szombaton. A több száz motorból álló menet körbejárta a környék településeit. Az útvonal Alsóörs-Balatonfüred-Tihany- Aszófő-Balatonfüred-Csopak-Paloznak-Lovas-Felsőörs-Balatonalmádi volt. Az érintett települések lakosságának egy része ilyenkor a felvonulás útvonalán piknikezik, pacsizik a felvonulókkal, és rácsodálkozik a motorcsodákra. A fesztivál utolsó napján a magyar sztárok léptek fel. Eljött a Kowalski meg a Vega, az Edda művek és a Tankcsapda is.

A motorok felvonulását megcsodáló helyiek tetszésnyilvánításként gyakran pacsiztak a vasparipákon ülőkkel
Fotó: Sági Ági

A menetben évről évre nő a jelmezes, maszkos felvonulók száma, megjelennek a Simsonok, MZ-k, és a szerényebb, átalakított motorbiciklik is. A tömeg mindenkit befogad. A szombat attrakciója a motorfűrész-show volt. Két farönkből egy életnagyságú Fat Boyt, azaz egy jellegzetes Harleyt faragott ki Gáborecz István faszobrász.

Tegnap is volt mentőmotoros bemutató, ahol a kaszkadőr bebizonyította, hogy akár naponta többször is el lehet esni a motorral sérülés nélkül, és a szakszerű ellátást is meg lehetett nézni.

Veress Zoltán Európa-bajnok műrepülő a fesztiválterület felett mutatta be trükkjeit, éjszaka tüzes show-műsorban lehetett gyönyörködni. Az embert próbáló négy nap után a szórakozásban megfáradt motorosok vasárnap hazaindultak, de jövőre visszatérnek, és júniusban ismét
motorzajtól lesz hangos a környék.

Kapcsolódó cikkeink:



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!