Hírek

2013.03.01. 18:26

Három könyvtár közös munkája Veszprém megyében

Balatonfüred - Mintegy negyvenmillió forint uniós támogatással kezd közös munkába a füredi, az almádi és a zirci könyvtár.

Győrffy Árpád

A pénzből 9,5 millió forintot az almádi, 10,5 milliót a zirci, 18 milliót a füredi könyvtár használhat fel. A pénteki projektindítón köszöntőt mondó dr. Bóka István polgármester, országgyűlési képviselő úgy vélte, hogy már önmagában a három intézmény illetve település összefogása is dicséretet érdemel. Különösen értékessé teszi az, hogy a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) lehetőségeit kihasználva olyan dolgokat valósítanak meg, ami ma hazánkban hiánycikk, emellett komoly tartalmakat fejlesztenek ki.

A három könyvtár projektindítóját pénteken tartották (Fotó: Orosz Péter)

A program elemeit Sárköziné Sárovits Hajnalka a füredi, Fábiánné Sáray Anna az almádi, Kovács Eszter a zirci könyvtár vezetője munkatársaikkal és külső szakértőkkel, köztük Praznovszky Mihály irodalomtörténésszel mutatták be. A konkrét munkák között szerepel az adatrögzítés, adatkarbantartás, a Wikipédia virtuális lexikon illetve szócikkek fejlesztése, múzeumi adatbázis kifejlesztése és feltöltése, video- és hangkönyvtár létrehozása, az anyagok feltöltése, a HunTéka állományának ellenőrzése és kiegészítése tárgyszavakkal és analitikával, az olvasás és szövegértés fejlesztése az iskolások körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!