Hírek

2017.01.30. 14:03

Hármas összefogás egy betegért

Devecser - Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget - mondta elérzékenyülve Ölbei Zoltán, amikor átvette az adományokból vásárolt lélegeztetőkészüléket.

Penk Tímea

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász csoport, a Bakonyerdő Zrt. és az önkormányzat összefogásának köszönhetően jutott a középkorú férfi az egészségi állapota fenntartását szolgáló berendezéshez.

Ferenczi Gábor polgármester a készülék átadásakor elmondta, hogy a városban kiemelten kezelik a karitatív tevékenységeket, jelentős költségvetési értéket képez az adományozás, és igyekeznek minden rászoruló polgárnak segíteni.

- Az élettől azt kapjuk vissza, ahogyan viszonyulunk az embertárainkhoz – hívta fel a figyelmet Ferenczi Gábor, majd megköszönte a cégnek és a civil szervezetnek a segítséget.

Szijártó László igazgató hangsúlyozta, hogy a hármas összefogás évekre, évtizedekre meghatározza Ölbei Zoltán életét, amit a berendezés komfortosabbá és biztonságosabbá tesz.

Kiss Gábor, Ferenczi Gábor, Szijártó László, Ölbei Zoltán Fotó: Penk Tímea

- Ez az összefogás példaértékű és azt mutatja, hogy valóban tudunk együtt dolgozni a rászoruló embertársainként – mondta Szijártó László, majd az adományozókon kívül megköszönte munkatársainak, Szijártó Gábornak, Gelencsér Bencének, valamint a pusztamiskei önkéntes csoportnak a közreműködést. Az igazgató elmondta, hogy családok átmeneti otthonának a kialakítása érdekében is elkezdték az egyeztetéseket.

Kiss Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy a Bakonyerdő Zrt. számára kiemelt fontossággal bír a társadalmi felelősségvállalás.

- Nagyon örülünk, hogy sikeresen megvalósult az összefogás, és segíteni tudtunk – mondta Kiss Gábor. Ölbei Zoltán elérzékenyülve köszönte meg a félmillió forint értékű hordozható lélegeztetőgépet, amelynek a működését is ismertette. Elmondta, hogy 2009-ben tüdőátültetésen esett át, azóta is rendszeresen jár vizsgálatra és kezelésre a budapesti pulmonológiai klinikára. Az egészséges emberekéhez képest mindössze 13 százalékos a tüdőkapacitása, a vér oxigénszintjének a csökkenése a fizikai állapotára, munkavégzésére is kihat. Ölbei Zoltán az új berendezést oxigénpalackra csatlakoztatva éjszakánként vissza tudja pótolni a szervezetébe az oxigént.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!