Hírek

2012.11.24. 17:06

Hangulatos adventi ökovásár

Veszprém - A korábbi évek tucatnyi sikeres rendezvénye után első alkalommal rendezett az adventi időszakhoz kapcsolódva ökovásárt a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület.

Szabó Péter Dániel

A veszprémi színházkertben szombaton már reggeltől közel 60 árus várta a vásárlókat, akik jöttek is szép számmal, a nap folyamán ezernél is többen látogattak ki, s válogattak az íncsiklandó portékák között. Jófajta házi kolbászok és szalámik mellett ízletes házi szörpöket és lekvárokat, kézműves sajtokat és egyéb biotermékeket kínáltak a megye szinte minden szegletéből érkezett kereskedők, de szépen díszített mézeskalácsot, mutatós kerámiákat, gyertyákat, s még több tucatnyi hasznos és nem mellesleg szépséges portékát lehetett beszerezni a rendezvényen.

Bischof Péter (balra) és felesége biozöldségeket vásárol Bíró Sándor őstermelőtől a színházkertben  (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Közben érdekes programok is zajlottak a színházkertben. A délelőtt folyamán a „Helyi ízek karácsonya” bemutató révén az érdeklődők megtudhatták az ünnepi menüben miként kaphatnak több helyet az egészséges helyi ízek, míg ötletgyűjtőknek a délutáni „Helyit a fa alá” programrész szólt, amelynek keretében a megye ismert kézművesei fedték fel a közönség előtt szakmai titkaikat. A mézeskalács díszítéssel éppúgy megismerkedhettek a vállalkozó kedvűek, mint a gyertya- vagy épp a fürdőgolyó-készítés rejtelmeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!