Hírek

2017.08.10. 18:40

Bárki csatlakozhat az állatvédelmi törvény szigorítását célzó aláírásgyűjtéshez

PÁPA Sok-sok szeretetet kaptak a pápai állatmenhely négylábúi a Gróf Esterházy Károly Múzeum Csatangoló nevű nyári gyermektáborának résztvevőitől, akik kiemelt érdeklődést mutattak az állatvédelem iránt.

Polgár Tibor

A Pápai Humán Állatvédő Egyesület Szabó Dezső utcai telephelyére is ellátogattak a táborozó 8-10 éves gyerekek. Mészárosné Varga Veronika múzeumpedagógustól megtudtuk, a tábor a környezetvédelmet tűzte zászlajára. Emellett szó volt minden egyébről, ami ebbe a témakörbe beletartozik, így például az állatvédelemről is. Az informatív, játékos foglalkozásokon, beszélgetésekésen túl nagy hangsúlyt fektettek a személyes tapasztalatszerzésre, ennek mentén látogatták meg többek között az állatvédőket.

A kutyusok sok-sok simogatást, szeretetet kaptak a gyerekektől Fotó: Szabó Helga

- A gyerekek nagyon jól érezték magukat nálunk, játszottak a kutyusokkal, simogatást és szeretetet adtak védenceinknek - nyilatkozta a Naplónak Szabó Helga, a Pápai Humán Állatvédő Egyesület önkéntesen. - Ifjú vendégeink a nagy forróság ellenére is érdeklődően, figyelmesen hallgatták a felelős állattartásról szóló előadást. A beszélgetés során kiderült, hogy a gyerekek sokat tudnak az állattartásról, érdekelte őket a téma, ügyesen válaszoltak a kérdésekre. Egy-egy gyerkőcöt az önkéntes tevékenység is érdekelt. A menhelyünkre ellátogatók bepillantást nyerhettek az önkéntesek munkájába, sőt, segítettek is, hiszen például kicserélték a kutyusok vizét - fűzte hozzá mosolyogva Szabó Helga. Mint mondta, igyekeztek minél több témát érinteni. Ilyen volt egyebek mellett az örökbefogadás és az ideiglenes befogadás, hiszen utóbbiakra is mindig nagy szüksége van az egyesületnek.

A Pápai Humán Állatvédő Egyesület önkéntese kiemelte: szervezetük is csatlakozott ahhoz a polgári kezdeményezéshez, ami az állatvédelmi törvény szigorítását szeretné elérni, és ennek érdekében országszerte aláírásokat gyűjtenek. Pápán a Somlai úti Tappancs állateledel boltban lehet csatlakozni a kezdeményezéshez egy-egy szignóval. - Az aláírásgyűjtés célja az állatkínzások megszüntetése a törvényi szigorítás által - hangsúlyozta Szabó Helga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!