Hírek

2014.06.27. 12:16

Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettesének és alelnökének is pályázik

Veszprém – Jó esélye van Gőgös Zoltánnak, az MSZP Veszprém megyei elnökének, hogy az MSZP július 19-i kongresszusán a szocialisták elnökhelyettese legyen.

Balla Emőke

Gőgös Zoltán az egyedüli jelölt az MSZP megyei elnöki tisztségére, a megyei tisztújítást jövő pénteken tartják. A megyei elnök pályázik az MSZP elnökhelyettesi pozíciójára, valamint alelnöknek is. Gőgös Zoltán elmondta: miután elhatározta, hogy mégsem vonul vissza a politikából, országos szerepet is vállalna. Sokan támogatják őt, a szocialista párt jövője szempontjából kulcsfontosságú a vidéki szervezetek újjáépítése, a kistelepüléseken lakók megnyerése.

Elnökhelyettesként egyelőre egyedüli pályázó, hogy lesz-e kihívója, még nem tudja. Szinte biztosra vehető, hogy az MSZP elnöki posztját Tóbiás József töltheti be, a választmányi elnök Botka László marad. Az alelnöki helyekért akár tízen is versenyezhetnek, köztük Lukács Zoltán, Újhelyi István, Kovács László és Hiller István. Az elnökségi helyekért harmincnál többen szállhatnak harcba. Az MSZP elnöksége tizenöt tagú, a kongresszuson két alelnököt választanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!