Hírek

2015.03.28. 11:59

Gőgös Zoltán: A vasárnap érdekében

Ajka - Vasárnapi zárva tartás - A Jobbik kitalálta, a Fidesz-KDNP megcsinálta címmel sajtótájékoztatót tartott március 28-án Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, megyei elnök a Park center bejáratánál.

Penk Tímea

A vasárnapi bevásárlás lehetőségének a megszüntetését az elnökhelyettes az emberek szabadságának a korlátozásaként fogalmazta meg, amit ostoba döntésnek nevezett.  Gőgös Zoltán elővette a Jobbik 2010-ben benyújtott törvényjavaslatát, amely még szigorúbb rendelkezéseket tartalmaz, mint amit a Fidesz bevezetett. A Jobbiknak színt kell vallani, hogy a korábbi javaslatával továbbra is egyetért-e – hangsúlyozta az MSZP elnökhelyettese.

– Az első bezárt napon a kiskereskedők panaszkodtak leginkább, hogy nagyságrendekkel csökkent a forgalmuk, hiszen az emberek többsége pénteken és szombaton a nagyáruházakban bevásárol – mondta Gőgös Zoltán, majd hozzáfűzte, hogy aki nem tudja megtenni, hogy a hét hat napján beszerezze a szükséges élelmiszert, és csak vasárnap tud vásárolni, ebben senki nem akadályozhatja meg.

Gőgös Zoltán. Fotó: Penk Tímea

Az áfa-csökkentésről ugyancsak szólt Gőgös Zoltán. Elmondta, hogy az MSZP hétfőn ismét benyújtja a korábban már többször kezdeményezett törvényjavaslatát, amely a teljes agrár és élelmiszeripari szakma támogatását élvezi. Ezt „meg lehet szavazni" – mondta. A javaslat minden olyan alapvető élelmiszerre kiterjed, ami az emberek napi fogyasztását képezik, azonban a luxustermékekre nem érvényes. A javaslat  körülbelül  százmillió forintos hiányt jelent átmenetileg, de ez a fogyasztás növekedéséből visszatérülne, nem beszélve arról az ezermilliárdos csalásról, ami a feketegazdaságot erősíti, nem az államkasszát – mondta Gőgös Zoltán, aki a Quaestor-ügy kivizsgálását is nélkülözhetetlennek tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!