Hírek

2015.03.31. 16:33

Gerstmár Ferenc: a jelenlegi menetrend toldozgatása nem megoldás

Veszprém - Nem lehet úgy hosszú távra tervezni, és koncepcionális megújulást elvárni, ha az önkormányzat a helyijáratos közlekedés működtetésére mindössze két évre hajlandó szerződést kötni.

Tremmer Tamás

Mindezt Gerstmár Ferenc LMP-s önkormányzati képviselő annak kapcsán fogalmazta meg lapunknak, hogy a veszprémi közgyűlés március végén módosította a helyijárati autóbusz menetrendet. Mindennek előzménye, hogy az önkormányzat tavaly novemberi határozatában döntött arról, hogy januártól kettő éves időtartamra bízza az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt-ét a helyi menetrendszerinti közösségi közlekedés közszolgáltatás ellátásával. Arról is határoztak, hogy a menetrendet felülvizsgálják.

Több körben történt egyeztetés és a beérkezett észrevételek alapján felmerült néhány járat útvonalának megváltoztatása, de az 1-es és a 6-os járatok esetében a lakossági ellenállás miatt ez meghiúsult. A módosítások kimerülnek abban, hogy az 5-ös és a 13-as járat esetében lesznek olyan megállók, amelyek között 1-1 perccel csökken a menetidő.

Gerstmár Ferenc szerint újfent bebizonyosodott, hogy a jelenlegi menetrend toldozgatása, foldozgatása nem megoldás, mert ha valakinek kedveznek, azzal másoknak okoznak nagyobb kényelmetlenséget. Nem lehet úgy hosszú távra tervezni, és koncepcionális megújulást elvárni, ha egymás után kétszer is eredménytelennek nyilvánítja egy önkormányzat a helyi járatos közlekedés működtetésére kiírt pályázatot és mindössze két évre hajlandó szerződést kötni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!