Hírek

2015.03.29. 16:44

Gépek a város felett - Több légierős gyakorlat is várható áprilisban

Vadászgépek nagy zajhatással járó gyakorlatára is számíthatnak a Hajmáskér és Öskü térségében élők áprilisban, míg Veszprémnél nagyméretű gépek repülnek majd kis magasságban.

Szabó Péter Dániel

A megyénk lő- és gyakorlótereit üzemeltető MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) április hónapra szóló értesítője szerint április 8-10. között nagy zajhatással járó légierős lövészetre kerül sor a „0” ponti szektorban, a hajmáskéri és a Kőrös-hegyi lőtér környékén. Az Öskün és Hajmáskéren élők közepes magasságban repülő vadászgépek feltűnésére számíthatnak az érintett időpontban.

C-17-es repülőgép teherdobási gyakorlat közben Gyulafirátót mellett. Áprilisban több alkalommal is repülnek majd gépek a térségben, a honvédség kéri a lakosság megértését és türelmét (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Április 7-9. között a minimálisan meghatározott magasságban nagyméretű gépek repülnek majd Öskü-Hajmáskér-Gyulafirátót-Jutaspuszta és Veszprém térségében. A légierős tevékenységgel összekötött gyakorlat kapcsán 3,5 tonnás katonai járművek haladására kell számítani a 82-es számú főúton. A katonai mozgások érintik a Veszprém-Zirc vasútvonal lőtéren fekvő szakaszait is.

A felsoroltak mellett Veszprém és Gyulafirátót térségében április 28-án és 29-én kis magasságban nagyméretű repülőgépek mozgása várható, közölte az MH BHK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!