Hírek

2017.03.15. 12:26

Folytatódik a finn módszeres ellenőrzés

Megyei körkép - A balesetek megelőzésére, továbbá az ittas sofőrök kiszűrésére úgynevezett finn módszerrel ellenőrizték a Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai március 11-én a Köveskál, Kővágóörs, Mindszentkálla és Szentbékkálla települések külterületén közlekedőket.

Napló-információ

A módszer lényege, hogy a rendőrök adott útszakaszon minden járművet megállítanak. Ez alkalommal összesen 47 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök, ittasság gyanúja egy esetben sem merült fel.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság is ittas vezetők kiszűrésére szervezett akciót március 11-én éjszaka, ők a rendezvényekre érkezőket és onnan távozókat ellenőrizték Balatonalmádiban, Papkeszin és Balatonfőkajáron. A balatonalmádi rendőrök kilenc személlyel szemben intézkedtek, közülük egy járművezetőnél merült fel ittas vezetés gyanúja.

Az ellenőrzésen nyolc rendőr és hat polgárőr vett részt - tájékoztatta lapu kat Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!