Hírek

2014.07.07. 08:29

Folytatják a szúnyoggyérítést Veszprém megyében is

Közel tízezer hektáron gyérítik mától országszerte a szúnyogokat a katasztrófavédelem koordinálásában, mellyel megkezdődött a szúnyoggyérítési program harmadik hete. Megyénkben szerdától folytatják a munkát - közölte a megyei szervezet.

Kovács Erika

A kifejlett szúnyogokat, az úgnevezett imágókat légi járműről finomcseppes eljárással permetezik, ilyenkor az irtószert apró cseppekre bontva juttatják ki. Talaj közelében jellemzőbb a melegködképző-generátorok alkalmazása, amikor az irtószert köd formájában juttatják el a területekre. A felhasznált irtószereket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezi, a hatóanyagok közös európai uniós listája alapján. Az irtószerek emberre és melegvérű állatokra nem ártalmasak, a méhekre azonban igen, ezért az önkormányzatok a náluk bejelentkezett méhészeket idejében értesítik a gyérítésről, hogy időben el tudják zárni méheiket. Mint minden rovarirtásnál, a szúnyoggyérítésnél is tartózkodni kell attól, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljünk a kezelést végző járművekkel, a gépekkel, irtószertartályokkal, magával a szerrel. Ha ez utóbbi mégis megtörténne, az érintett bőrfelületet alapos szappanos mosással kell megtisztítani - javasolta a megyei katasztrófavédelem.

 

2014.07.09

2014.07.10

2014.07.11

2014.07.13

Aszófő

Ábrahámhegy

Badacsony

Alsóörs

Balatonföldvár

Badacsonytomaj

Badacsonytördemic

Balatonalmádi

Balatonfüred

Balatonakali

Balatonboglár

Balatonberény

Balatonőszöd

Balatonrendes

Balatonederics

Balatonszemes

Balatonszárszó

Balatonszepezd

Balatonfűzfő

Balatonszentgyörgy

Örvényes

Balatonudvardi

Balatongyörök

Csopak

Siófok

Kőröshegy

Balatonkenese

Gyenesdiás

Tihany

Kővágóörs

Balatonlelle

Keszthely

 

Pálköve

Balatonvilágos

Paloznak

 

Révfülöp

Szigliget

Vonyarcvashegy

 

Siófok

 

 

 

Szántód

 

 

 

Zamárdi

 

 

 

Zánka

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!