Hírek

2017.05.15. 19:35

Meszlényi Norbert kapta az Év mentődolgozója díjat

Mi azért felelünk, hogy a veszprémiek biztonságban érezzék magukat, s ehhez nagyon fontos a mentők hivatása – mondta el Porga Gyula polgármester a Meszlényi Norbert mentőtiszt, a Veszprémi Mentőállomás vezetője számára adományozott díj átadása alkalmából hétfőn.

Leitner Vera

2017-ben Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a sürgősségi betegellátás területén végzett kimagasló szakmai munkája, valamint a korszerű mentéstechnikai eszközök bevezetésében kifejtett példamutató tevékenysége elismeréseként Meszlényi Norbertnek az Év mentődolgozója díjat adományozta. Az elismerést idén első alkalommal adták át.

– Egy jó mentődolgozónak – és az idei díjazott is ilyen – nemcsak a szakmai kiválósága fontos, hanem az emberi kvalitás is, hiszen a bajbajutottaknak egy kedves mosoly, egy érintés, egy határozott mondat sokkal többet jelent, mint az elsőre tűnhet – mondta el a polgármester, s a mentőszolgálat valamennyi munkatársának megköszönte, hogy ezt a hivatást választotta.

Porga Gyula polgármester nyújtja át Meszlényi Norbertnek kimagasló szakmai munkájáért Az Év Mentődolgozója-díjat. Az elismerést idén első alkalommal adták át
Fotó: Balogh Ákos

Meszlényi Norbert, a Veszprémi Mentőállomás vezetője 2004-ben fejezte be mentőtiszti tanulmányait, ezt követően Veszprémben és Várpalotán is erősítette a mentőtiszti csapatot. A Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet megalakulását követően Meszlényi Norbert a megyehatáron túl is segítette a sürgősségi betegellátást, 2014-ben pedig a Veszprémi Mentőállomásra került.

– Veszprém mint megyeszékhely mindig élenjárt mind szakmaiság, mind szervezettség tekintetében, ez ilyen szempontból kiemeltebb munkakör – mondta el Meszlényi Norbert korábbi tapasztalataihoz képest. Kitüntetésének egyik oka volt, hogy számos továbbképzés keretében segítette az új mentési eljárások bevezetését. – Ma már nem a tankönyvek bújása az elsődleges. Az alapokat megkaptuk a főiskolán, viszont ennyi idő alatt is változik a mentés, fejlődik a tudomány. Az új ismeretek befogadása csak eljárásrendek olvasásával, képzéseken való részvétellel lehetséges. Csak úgy érdemes a mentő hivatást választani, ha az ember szereti, amit csinál, és alázatos a betegek irányába – tette hozzá az év mentődolgozója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!