Hírek

2017.08.14. 18:58

Fizetés nélkül távozott szálláshelyekről a lopós vendég

ALSÓÖRS Nem fizette ki szállásai díját, emellett lopott is az a német férfi, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Mátételki András

A harmincas évei elején járó német állampolgár a gyanú szerint júniusban először a dunapataji kempingben szállt meg, majd néhány nap után fizetés nélkül távozott, ezzel 35 ezer forintos kárt okozott. Magával vitt egy melegszendvics sütőt, amelyet értékesített. Ugyanezen településen megszállt egy apartmanban is, ahonnan egy konyhai keverőtálat hozott el. Miután összeismerkedett egy helybeli férfivel, elkérte tőle a 60 ezer forintot érő horgászfelszerelését, amit nem adott vissza, hanem Kalocsán 10 ezer forintért eladott. Ettől a férfitől ráadásul kölcsön kért 15 ezer forintot is, amit „elfelejtett" megadni.

Miután már égett a lába alatt a talaj, elutazott Siófokra, ahol a Balatontourist kempingjében töltött jó pár éjszakát. Itt sem rendezte a számlát, több mint 120 ezer forinttal maradt adós.

Ezek után átköltözött Alsóörsre, ahol egy nyaraló külön bejáratú lakrészét bérelte ki. Három napi ingyen vendégeskedés után úgy lépett le, hogy magával vitt háztartási felszereléseket, ruhákat, dísztárgyakat, amivel a háziaknak összesen 150 ezer forintos kárt okozott. A település egyik boltjában is megfordult, onnan egy műanyag bevásárló kosarat lovasított meg.

A hazájában is bűncselekménnyel gyanúsított férfi a múlt hónapban Veszprémbe jött „bevásárolni". Első útján az egyik üzletből úgy vitt el pár ezer forintért két ruhát, hogy az olcsóbb termékeken szereplő árcímkét átragasztotta a drágábbra, ezzel 50 ezer forintos kárt okozott. A jól ismert trükköt bedobta egy másik boltban is, ahol ezt két cipővel akarta eljátszani, ám itt az eladót nem tudta átverni. Ha sikerül az akciója, ugyancsak 50 ezer forintos vesztesség érte volna ezt a boltot is.

Kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt az ügyészség indítványára a bíróság egy hónapra letartóztatta a férfit, mert félő volt, hogy újabb bűncselekményeket követ el. Az ügyben a füredi rendőrkapitányság nyomoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!