Hírek

2013.12.02. 17:35

Finnül énekeltek a Mikulásnak a veszprémi gyerekek

Joulupukki, a finn Mikulás hétfő délelőtt a Hangvillában fogadta a veszprémi óvodásokat és kisiskolásokat.

Balla Emőke

Ajkai látogatása után Veszprémbe érkezett a finn Mikulás. Joulupukki a Hangvillában találkozott a város tizennyolc intézményéből érkezett apróságokkal. A városi önkormányzat, a Veszprémi Magyar–Finn Egyesület (Vemafi) és a Kukkantó Baráti Kör Egyesület által szervezett programon közel kétezren (óvodások, kisiskolások, szülők és pedagógusok) találkoztak a Mikulással, aki évről évre ellátogat Rovaniemi testvérvárosába, Veszprémbe.

A kétéves Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodának kezdetektől szívesen látott és régóta várt vendége Joulupukki. most az óvodások mentek a Mikuláshoz. Joulupukki elsőként a Vemafi-gyerekekkel és az evangélikus óvodába járó kicsinyekkel találkozott, akik finn karácsonyi énekkel készültek, teli torokból, lelkesen zengték a „Joulupuu on rakennettu” kezdetű dalocskát, amit a finn gyerekek is énekelnek. Finnországban karácsonyeste, december 24-én érkezik Joulupukki és ajándékozza meg a gyerekeket.

Joulupukki a Hangvillában fogadta a kisgyerekeket, köztük Íriszt, aki Hajmáskérről érkezett (Fotó: Penovác Károly)

A Mikulás lappföldi üdvözletet hozott, köszöntötte az ovisokat, akik kezet fogtak vele. A bátrabbak egy fotó kedvéért a Mikulás közelébe is merészkedtek, ámulattal, áhítattal lesték őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!