Hírek

2015.04.17. 08:58

Fideszes országgyűlési képviselőket perelnek be a szocialisták

Pápa - Hitelrontásért polgári pert indít Kovács Zoltán és Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselők ellen Gőgös Zoltán, a Magyar Szocialista Párt országos elnökhelyettese.

Polgár Tibor

Az ellenzéki politikus a pápai MSZP-irodában tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a nemrég nyilvánosságra került Leader-ügy kapcsán megfogalmazott kormánypárti vádak miatt tesz jogi lépéseket a további, nem közszereplő érintettel közösen. – Azért sem értem ezt a támadást, mivel egy olyan, 8 évvel ezelőtti támogatási ügyet hoztak elő, amit a létező összes hatóság oda-vissza kivizsgált és lezárt. Ráadásul belekevertek egy olyan személyt is, aki nem közszereplő – jegyezte meg Gőgös Zoltán, aki egy másik témával kapcsolatban úgy fogalmazott, jelenleg nem csak brókerügy, hanem földügy is van hazánkban.

Gőgös Zoltán és Grőber Attila. Fotó: Polgár Tibor

– Úgy látjuk, össze tudunk gyűjteni annyi bizonyítékot a földmutyival kapcsolatban, hogy újraindítsunk jogi eljárásokat, de ehhez kell az érintett vesztes gazdálkodók szerepvállalása is. Ezért a brókerbotránnyal foglalkozó honlapunkon közzétettünk egy levélmintát, aminek segítségével az érintettek kikérhetik a pályázataik bírálati anyagait. Nemcsak a sajátjukat, hanem a nyertesekét is – mutatott rá. Hozzátette: ezáltal reményeik szerint fény derülhet arra, ha tömeges visszaélések történtek.

Grőber Attila önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón több kérdést is megfogalmazott. Mint mondta, szeretne választ kapni rá, hogy az önkormányzat mikortól, milyen hosszú időre, mekkora összegért, milyen feltételekkel adja bérbe a pápai piacot. Grőber Attila konkrét válaszokat vár a 83-as főút fejlesztésének és a vasút villamosításának témakörében is. Leginkább arra kíváncsi, mikor kezdődhetnek el ezek a beruházások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!