Hírek

2013.05.13. 09:36

Felvonulással hívják fel a figyelmet a családra

A család nemzetközi napja alkalmából szervezett immár harmadszor felvonulást a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete.

Nagy Imre

Céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet a család intézményének fontosságára. A Kossuth utca Fő téri bejáratánál gyülekeztek a felvonulók, majd molinót, táblákat magasra emelve indultak el útjukra. Mintegy húsz tagcsalád és számos csatlakozó alkotta a menetet, ami a Márton István utcát, a Fő utcát, a Böröczky-dombot, a Tókert utcát, a Beke József utcát és a Jókai utcát érintve tért vissza a Kossuth utcára.

Krasztel Lászlóné elnök és Molnárné Varga Annamária vezették a menetet (Fotó: Nagy Imre)

- Reményeink szerint út közben is csatlakoznak hozzánk, illetve sokan részt vesznek a felvonulást követő programunkon. A transzparensek feliratai szerint családban élni jó, társadalmunk alapja, jövőnk, értékek őrzője a család. Ezek egyben az egyesület hitvallását tükrözik - fogalmazott Krasztel Lászlóné egyesületi elnök.

A felvonulást követően a Kossuth utca egyik helyiségében kézműves programokra hívták az érdeklődőket, majd a délután zenével zárult. A PÁNKE harmadik éve szervez folyamatosan programokat, most éppen a gyermeknapra készülnek, majd a népesedési világnap alkalmából rendeznek családi napot. Munkájukat nagyban megkönnyíti, hogy nemsokára irodahelyiséget avatnak, ahol adminisztrációs ügyeiket intézik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!