Hírek

2013.07.30. 19:35

Felújították a zirci Rákóczi teret

Javítások, utómunkálatok zajlanak már csak a zirci Rákóczi tér átalakítása második ütemében, a műszaki átadás már megtörtént – tudtuk meg Zirci Közös Önkormányzati Hivatal városüzemeltetési osztályvezetőjétől.

Varga Domokos Péter

Kaszás Béla elmondta, az átalakítás a Zirc, a Bakony fővárosa – Komplex, látogatóbarát turisztikai kínálat kialakítása a Ciszterci Apátságban és a város főterén című uniós pályázat részeként zajlott. Az önkormányzatra eső projektelemek kivitelezési költsége bruttó 114 millió forint volt, melyhez bruttó 88 millió forintos támogatást kapott a város. A kivitelezési munkálatok 2012. novemberében kezdődtek.

Az érintett térszakasz új burkolatot kapott, terephatárolókat alakítottak ki (Fotó: Gáspár Gábor)

 

A második ütemben felújították Király kutat és az országzászló előtti részt, valamint a Reguly iskola és a Rákóczi tér közti zsákutcát, közel 100 autónak helyet adó parkolót építettek. Az érintett térszakasz új burkolatot kapott, terephatárolókat alakítottak ki, új padokat helyeztek ki, megoldották a csapadékvíz elvezetését és a térvilágítást. A Király kút mellé készült egy látványmedence is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!