Hírek

2017.02.16. 14:05

Felnőttek a gyerekek

Várpalota – Százharmincöt diák kapta meg a végzősöknek járó kék szalagot a Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégium szalagavató ünnepségén a napokban a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.

Szabó Péter Dániel

Amikor a most búcsúzó diákok elkezdték a középiskolai tanulmányaikat ráléptek egy olyan útra, mely kivezeti őket a gyermekkorból. Egy dolog biztos: erről az útról visszafordulni nem lehet. Mára ezek a gyerekek felnőttek. Boldog vagyok, hogy a felnőtté válásukhoz mi is hozzá tudtunk járulni. Pedagógusként és emberként egyaránt.

Olyan tudással kell felvérteznünk őket, hogy a folyamatosan változó munkaerőpiacon, s a kollégák között is megtalálják majd a helyüket. Bízom benne, hogy azokkal az élményekkel, amelyekkel nálunk gazdagodtak az elmúlt években, olyan útravalót kaptak, amivel meg fogják tudni állni a helyüket az életben – hangsúlyozta az összegyűlt végzősök, szülők, rokonok és barátok előtt Kedves Albert, a Faller szakképző igazgatója.

Idén keringőt és salsát jártak a végzős fiatalok a szalagavató ünnepség nyitótáncaként

A sportcsarnokban közben hét végzős osztály várta izgatottan, hogy az iskolazászló után kivonuljanak a vendégek elé. Nem is csoda, hiszen nagy nap volt ez számukra. Abban a pillanatban, hogy belevágtak az utolsó évükbe, már el is kezdtek készülni a szalagavatóra. Az esemény fő attrakciója ezúttal is a tánc volt, idén keringőt és salsát jártak a fiatalok.

A koreográfiákat Nagy Richárd tanította be az arra jelentkező huszonöt párnak, akik egy órával a rendezvény előtt már nagyon izgultak, hiszen a család és az ismerősök előtt kellett bemutatniuk az elmúlt hónapokban tanultakat. A koreográfia előadása után a hagyományoknak megfelelően a részt vevő nebulók közös táncra invitálták szeretteiket, így mondva köszönetet az elmúlt évek támogatásáért.

A táncot és az igazgatói köszöntőt követően az alsóbb évfolyamos tanulók kedveskedtek kulturális műsorral az iskolából távozó diáktársaiknak, majd elérkezett a várva várt pillanat, s az utolsó évet szimbolizáló szalagot az osztályfőnökök kitűzték a végzős tanulók ruhájára. Elhangzott, ez a jelkép sok mindent kifejez. Többek között magában hordozza az elmúlt évek emlékét az első napok izgalmával, de bátorságot is szimbolizál, hiszen az iskola falai közül kilépve a diákok ismeretlen utakra lépnek.

– Szomorú szívvel búcsúzunk a diáktársainktól, tanárainktól, hiszen az elmúlt évek alatt nagyon összenőttünk. Ám bízunk benne, hogy az az igaz barátságok az iskolán túl is folytatódni fognak a jövőben. Szerencsére vannak olyan osztály- és évfolyamtársaink, akikkel együtt megyünk egyetemre vagy főiskolára, így biztosan megmarad a jó kapcsolat – mondták el lapunknak az ünnepséget követően a végzős diákok.

Idén keringőt és salsát jártak a végzős fiatalok a szalagavató ünnepség nyitótáncaként

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!