Hírek

2017.06.23. 18:30

Fejlesztik a strandokat Balatonfűzfőn

BALATONFŰZFŐ A Föveny strand főépületének fejlesztéséről is döntött legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete.

Marton Attila

Egy szinttel bővítik a Föveny strand főépületét, ahol tíz apartmant alakítanak ki 2018 tavaszára. A több tízmilliós beruházást egy befektető finanszírozza, amely az új szinten létesített apartmanok tulajdonosa is lesz, a másik öt apartman az önkormányzat birtokába kerül.

Megvizsgálja a lehetőségét tűzivíz-tárolók fűzfőgyártelepi kihelyezésének az önkormányzat. A közelmúltban a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megállapította, hogy a városrész vízellátó hálózata rossz műszaki állapotú, ezért arra kötelezte az önkormányzatot, hogy amíg a településrész oltóvíz-hálózatát nem állítják helyre, tárolókban biztosítsa a tűzoltáshoz szükséges vizet.

A hálózat helyreállítása mintegy 280 millió forintba kerülne, ezt pályázati vagy állami forrásból finanszírozná a város. Az önkormányzat sikeresen pályázott a helyi strandok felújítására a Magyar Turisztikai Ügynökségnél. A Fövenyfürdőt 32 millió, míg a Tobruki strandot közel 30 millió forintból fejlesztik október végéig.

Egy szinttel bővítik a Föveny strand főépületét, ahol tíz apartmant alakítanak ki 2018 tavaszára. A több tízmilliós beruházást egy befektető finanszírozza, amely az új szinten létesített apartmanok tulajdonosa is lesz, a másik öt apartman az önkormányzat birtokába kerül Fotó: Penovác Károly

Automata forgalomgátló oszlopot telepíttet az önkormányzat a Föveny strand mellett a Sirály utca és a Parti sétány közötti szakaszon.

Pályázatot ad be az önkormányzat a közösségi ház színpadvilágítási eszközeinek telepítésére. A mintegy egymillió forint értékű beruházás költségeinek közel egyharmadát a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár finanszírozná.

Vállalkozást bíz meg az önkormányzat a bűzszennyezés forrásának feltárására, a cég megbízási díját a környező településekkel közösen finanszíroznák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!