Hírek

2014.03.11. 09:32

Fehér port küldtek Schwartz Bélának (frissítve)

Ajka - Kedden a Polgármesteri Hivatalban a reggeli postai levelek között a polgármester, Schwartz Béla titkárnője, Fábián Anikó egy olyan borítékot bontott fel, amelyből fehér por hullott ki. Arról később kiderült, hogy ártalmatlan krétapor.

Tóth B. Zsuzsa

A polgármester úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a borítékon felragasztva szerepelt a neve és azon régi lakcíme, amelyről már négy éve elköltözött. Feladó nem volt rajta.

Később látta, hogy a bélyegző szerint a levelet Ajkán adták postára. Időközben kiérkeztek a rendőrök, katasztrófavédelmisek, akik vizsgálni kezdték a borítékot, annak tartalmát, valamint a helyszínt. Az irodának helyet adó teljes harmadik emeleti hivatali szintet kiürítették, a dolgozók a hatodik emeleten várták, hogy visszatérhessenek munkahelyükre. A hivatalban ennek ellenére nem volt pánikhangulat. A helyszínelés délre befejeződött, a dolgozók visszetérhettek irodáikba. A titkárnő, Fábián Anikó elmondta lapunknak, hogy nem ijedt meg, amikor a borítékból kiszóródó fehér port meglátta, hiszen emlékezett rá, hogy korábban is volt már hasonló eset és akkor ugyancssak ártalmatlan anyag érkezett a küldeményben. Rögtön letette a kezéből a borítékot és értesítette a jegyzőt, dr. Jáger László aki pedig a rendőrséget és a katasztrófavédelmet hívta. A rendőrség ügyeletese megerősítette lapunknak, hogy ártalmatlan fehér port tartalmazott a boríték. A rendőrség zaklatás gyanúja miatt indít eljárást ismeretlen tettes ellen.

Schwartz Béla 2007-ben már kapott fehér port tartalmazó borítékot a pártiroda címére. Akkor ártalmatlan liszt és porcukor keverék volt a borítékban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!