Hírek

2017.02.17. 11:32

Farsang és a hagyományok

Várpalota – A farsang jegyében két helyszínen, a Máltai Szeretetszolgálat várpalotai csoportjánál, illetve a Felsővárosi Kvártélyházban is játszóházat tartottak a napokban a településen.

Szabó Péter Dániel

A Máltai Szeretetszolgálat aktivistái a Tési-dombon, a volt Béke étteremben kialakított közösségi helyiségben várták az érdeklődőket. Akik jöttek is szép számmal. – Első alkalommal szervezünk ilyen jellegű programot, ám a gyermekek lelkesedését és örömét látva már most eldöntöttük, hogy szeretnénk hagyományt teremteni, sőt, lehetőség tavasszal és nyáron is szerveznénk az évszakhoz kapcsolódó játszóházakat – mondta el Nagy Krisztina önkéntes a Tési-dombon, ahol farsangi álarcokat, fali díszeket készíthettek a gyermekek, de tombola, zene és tánc is várta a családokat.

Gyermekek farsangi jelmezekben a Tési-dombon. Hagyományt teremtene a szeretetszolgálat
Fotó: Szabó Péter Dániel

A Felsővárosi Kvártélyházban a tavalyi sikeres debütálás után második alkalommal tartottak farsangi játszóházat. A városrészben a kézműves programok mellett a farsangi népszokásokkal is megismerkedhettek a gyermekek, így például közösen kiszebábot is égettek a résztvevők. – Szeretnénk megismertetni a fiatalokat a paraszti hagyományokkal, számunkra fontos, hogy ezek ne vesszenek a feledés homályába– tette hozzá Antal Istvánné óvodapedagógus, aki kreativitásával és ötleteivel régóta segíti a felsővárosi események szervezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!