Hírek

2014.05.17. 12:37

Falunapi mulatság Inotán

Gyermek játszóház, állatsimogató, íjászat, kirakodóvásár, színpadi programok, kulturális és sport bemutatók is várták szombaton az inotai falunap látogatóit.

Szabó Péter Dániel

Szerencsére az égiek is kegyesek volt a szervezőkhöz, szombat délelőtt már nyoma sem volt az egész héten tapasztalt esős, szeles időjárásnak. Ugyan a hőmérséklet még nem idézte a májust, ám a nap néha azért előbújt a felhők mögül, így nem volt akadálya a szabadtéri programoknak sem.

Az Inotai Közösségi Házban és környékén már reggeltől nagy volt a nyüzsgés. Délelőtt a nagyteremben a gyermekeket játszóház, kézműves foglalkozás, arcfestés, mézeskalácssütés és a rendőrség jóvoltából KRESZ-teszt várta, a kisteremben pedig vércukorszint- és vérnyomásmérésre várta a látogatókat a Diabétesz Klub. Az épület mögött Zima Attila és családja segítségének köszönhetően lovaglási lehetőség és állatsimogató fogadta az érdeklődőket. Közben a kondérban jófajta gulyás rotyogott, a finom ízeket Gágó Zsoltnak köszönhették az inotaiak.

Délután, az ünnepélyes megnyitón Borbély Zsuzsa, a közösségi ház vezetője és Katona Csaba alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. A városrész önkormányzati képviselője a dicsérte falubeliek összefogását, amelynek révén évről-évre több és színvonalasabb programot tud felvonultatni a rendezvény.

Az elismerő szavak után a produkcióké a főszerep Inotán. A Marathon Tömegsport Egyesület taek-won-do bemutatóval, az Inotai Tagiskola aerobic és néptánc bemutatóval készül, Péter Csenge pedig népdalokat énekel a délután folyamán a színpadon. A Cserregő Néptáncegyüttes táncházra hívja a vendégeket, akik a várpalotai barantások jóvoltából az íjászatot is kipróbálhatják, sőt, reiki kezelésen is részt vehetnek. Színpadi műsort adnak az inotai és a Készenléti-lakótelepi óvodások, a programot pedig fél hattól a Puncs zenekar koncertje zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!