Hírek

2015.01.21. 17:05

Fábry Szabolcs szerint bevált a fiatalítás a nagyvázsonyi hivatalban

Fábry Szabolcs polgármester rendkívül kedvezően értékelte a megfiatalított hivatali munkatársak hozzáállását és eddigi két hónapos munkájukat.

Heffler Péter

Fábry Szabolcs polgármester a választásokat követően nem kevés kritikát kapott, amiért fiataloknak szavazott bizalmat az önkormányzatnál.

– Ami különösen felháborító volt, hogy még december elején megjelent az egyik megyei hírportálon egy olyan elfogult írás, ami a hivatali testület felállítását bírálta, régi, mondvacsinált ügyeket felemlegetve, hogy miért kellett menniük az előző hivatalnokoknak – mondta Fábry Szabolcs. – Minket, képviselőket is teljesen megleptek a felmondások, aminek az egyik előzménye az lehet, hogy egy teljes belső ellenőrzést és átvilágítást rendeltünk meg egy cégtől – lebbentette fel a fátylat a polgármester a felmondások előzményéről, melyet követően átalakult a hivatal: Bónis Csilla jogász, közgazdász, könyvelő január 19-étől Nagyvázsony, Mencshely és Pula közös hivatalának új jegyzője. A pénzügyi osztályon Holényi Júlia kapott megbízást, és Stáhl Ádám közgazdászt véglegesítették, a csoport vezetését pedig várhatóan a szintén nagyvázsonyi származású fiatal közgazdász, könyvelő Fehér Zsanett látja majd el. Az önkormányzat állományában is fiatalítás történt, három új embert vett fel a képviselő-testület.

Fábry Szabolcs polgármester (jobbról a negyedik) és a fiatalok (Fotó: Heffler Péter)

– A 25–30 éves korosztályból választottunk munkatársakat, és az egyik legfontosabb tényező az volt, hogy egy kivételével mindegyikük nagyvázsonyi születésű. Nagyon fontos volt az a szándék, hogy segítsük a helyi fiatalok hazatelepedését. Többen nyugati vagy fővárosi állás helyett választották a hazatelepedést. A kezdetektől fogva hangsúlyoztam, hogy nagyon bízok a fiatalokban, és ez a bizalom megtérülni látszik, mert – nyilván két hónap távlatából nem lehet eredményt hirdetni, de – eddigi hozzáállásuk nagyon kedvező – tette hozzá Fábry Szabolcs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!