Hírek

2015.01.09. 14:33

Én is Charlie vagyok - A párizsi terrortámadás áldozataiért szervezett megemlékezést a Napló

Én is Charlie vagyok, azaz egy vagyok azokkal, akik, ha kell, életüket áldoznák a sajtószabadságért: emelik a táblát maguk elé a világon mindenütt az újságírók – mondta a Napló főszerkesztője, Németh F. Bernadett a lap ügyfélszolgálati irodája előtt tartott demonstráción.

Varga Domokos Péter

A megemlékezésre a Napló nemcsak a helyi médiu-mok képviselőit várta, hanem mindazokat, akik szolidaritást vállalnak a Párizsban terrortámadás áldozatává vált Charlie Hebdo munkatársaival, egyben elítélik a terrorizmus minden formáját. Az összegyűltek előtt Németh F. Bernadett elmondta, azokra a hős kollégákra emlékezünk, akik életüket áldozták a szólás- és a sajtószabadságért, a szabad sajtót ért erőszakért.

Megkérte a demonstrálókat, hogy ők is tartsák maguk elé a Je suis Charlie (Én is Charlie vagyok) feliratú lapokat, valamint gyújtsanak mécsest az áldozatok fotói előtt. Ezzel tegyék lehetővé azt is, hogy a városközpontban, a Napló ügyfélszolgálati irodája előtt elhaladók is szolidaritást vállalhassanak a párizsi terrormerénylet áldozataival.

A Tapolca Tv jelezte, szerkesztőségükben gyertyák égnek az elhunyt francia kollégák emlékére, nem tudnak jelen lenni a veszprémi megemlékezésen, de „lélekben ott lesznek”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!