Hírek

2017.06.27. 17:30

Előbb betört, aztán könyörgött a volt férj - Magánlaksértésért fegyházbüntetés

ZIRC, VESZPRÉM - Egy többszörös visszaeső férfit két év fegyházra ítéltek, mert erőszakosan módon lépett fel volt feleségével szemben.

Mátételki András

A már többször bíróság elé állított Ó. Lajos tavaly február elején a késő esti órákban felkereste az egyik bakonyi faluban tőle már három éve elvált feleségét. Az 51 éves vádlott először a ház első ablakán kopogott, de erről a lefekvéshez készülő asszony nem vett tudomást.

Ekkor az ittas férfi a hátsó bejárathoz ment, amelyet betört, majd kérlelni kezdte volt asszonyát, hogy menjen vissza hozzá. A nő bemenekült a hátsó szobába, majd hívta a rendőrséget, ugyanis a vádlott azt az ajtót is kezdte befeszíteni.

A helyszínre kiérkező járőrök lefoglalták a támadónál lévő 14 pengehosszúságú szovjet katonai bajonettet, amelyről a férfi a későbbiekben azt mondta, hogy azt a munkája miatt hordja magánál. A megrémült asszony távoltartást kért és kapott a bíróságtól volt férjével szemben.

A Zirci Járásbíróság Ó. Lajost magánlaksértés bűntette miatt - mint többszörös visszaesőt - két év fegyházra ítélte úgy, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!