Hírek

2017.01.14. 10:08

Elmaradnak a jeges programok – szánkózni viszont lehet

Balaton – A pénteki eső és havazás miatt elmaradnak a hétvégére meghirdetett jeges programok két Balaton-parti településünkön is. A szervezők közleményben tájékoztatták az érdeklődőket.

Molnár Sándor

– A kedvezőtlen időjárási viszonyokra való tekintettel a mára (január 14.) és holnapra (január 15.) tervezett balatonalmádi jeges hétvége című rendezvényünket a Wesselényi strandon sajnos nem tudjuk megtartani. Reméljük, a Balaton jege visszafagy, hogy a következő hétvégén találkozhassunk!  – közölte Bati János a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója.

Alsóörsön a január 14-re tervezett JEGES BULI legnagyobb sajnálatunkra, a kedvezőtlen időjárási és jég viszonyok miatt elmarad, ez olvasható a település honlapján.

Fotó : Molnár Sándor

–  Csütörtökön a jég vastagsága azon a helyen, ahol a nádat arattuk, több mint 20 centiméter volt, máshol pedig a12 centiméter, ami ideális. El is terveztük a jégkarnevált szombatra, ahol forralt bor, tea, ügyességi versenyek, fakutyázás és jégkorong bemutató is lett volna. Pénteken egész délelőtt ömlött az eső, majd ónos esőre váltott, és végül havazott. Ez annyira tönkre tette a jég felszínét, hogy le kellet fújni a rendezvényt. Úgy tudom, hogy Vonyarcvashegy, Balatonalmádi, Földvár és Siófok is lemondta ezeket a programjait, de a jövő héten megtartjuk – tájékoztatta lapunkat Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere.

Fotó: Hebling Zsolt

Hebling Zsolt elmondta még, hogy a település szánkódombján a gyerekek hódolhatnak a havas örömöknek. Jó hír tehát, hogy ha korcsolyázni nem is, de szánkózni lehet Alsóörsön a faluközpont nagy parkjában.

Hógolyózni, hóembert építeni Veszprémfajszon is lehet Fotó: Molnár Sándor

Veszprémfajszon a Kálvária dombot öt-tíz centiméteres hóréteg borítja, amely kiválóan alkalmas a szánkózásra. Ottjártunkkor a kisebb gyerekek hóembert építettek, vagy vidáman hógolyóztak a napsütésben, míg a nagyobbak a két-háromszáz méteres pályán siklottak élvezettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!