Hírek

2014.06.18. 07:59

A környékbeliek szerint a fia ölte meg az idős pápai asszonyt

Pápa – A Kishegynél egy női holttestet találtak szerdán délelőtt, tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

Kovács Erika

Információink szerint a földi maradvány nagy valószínűséggel egy május elején eltűnt asszonyé. Mintegy félszáz rendőr kereste csatárláncban az eltűnt asszonyt Pápán a Teveli út és a Kishegy közötti területen. Rendőrök, köztük bűnügyi helyszínelők, a budapesti Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet szakemberei és polgárőrök dolgoztak együtt a helyszínen. A kutatás kilenc óra után kezdődött, és azt lehetett látni, hogy a helyszínelő, illetve a bűnügyi szakértő és kutatószolgálat járműve egy fás, bokros részhez megy, és a Teveli úttól körülbelül háromszáz méterre megáll. A rendőrök itt találták meg a holttestet. Gaál Csaba, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: egy nő holttestét találták meg, a helyszíni szemlét igazságügyi orvos szakértő bevonásával kezdték meg.

 

– A részletekről később tudunk beszélni, amikor a vizsgálat már befejeződik – hangsúlyozta Gaál Csaba rendőrségi szóvivő. A helyszín közelében tartózkodó pápaiak azt mondták, ők úgy tudják, az asszonyt Tamás, a fia ölte meg, aki a holttestet a környéken rejthette el. Azt is hozzátették, a férfi gyakran ivott, olyankor pedig nagyon agresszívan viselkedett. Beszéltek arról is, hogy az asszony lakása véres volt, amikor eltűnt, a fiát keresték is a rendőrök, és Kéttornyúlakon, munka közben találták meg.

B. Balázs, aki barátjának tartja Tamást, a Naplónak azt mondta, éppen szerdán kapott tőle levelet. Hozzátette: a férfi most a szombathelyi börtönben van előzetes letartóztatásban. Úgy vélte, barátja, aki korábban Pápán a repülőtéren dolgozott, nem fordulhatott az anyja ellen. A börtönből azt írta neki, hogy tehetetlen düh van benne az édesanyja hiánya miatt. Nem tudja, ki viseli gondját imádott kiskutyáinak, akiket, miután kiengedik, majd ő gondoz tovább. Aggódik a kert miatt is, ahol a borsó bizonyosan megsínyli, hogy nincs ott, nem műveli a földet. Édesanyja ugyanis egy pápai lakótelepen élt, és a város melletti területen, az úgynevezett Öreg-hegyen volt egy kis háza kerttel, ide gyakran jártak együtt dolgozni. Ketten éltek, mert Tamás édesapja már korábban meghalt. B. Balázs azt is elmondta a Naplónak, hogy őt az ügyben csütörtökre hívták meghallgatásra a veszprémi rendőrségre. Kazi Eszter, Besenyő László és Somogyi Kálmánné, Ildikó szintén ismeri Tamást. Azt mondják, hogy tudomásuk szerint nem bánt jól az édesanyjával, főként akkor volt agresszív, amikor ivott. Hozzátették, a férfi korábban rendesen dolgozott a repülőtéren, hogy miért került ki onnan, azt nem tudják. Azóta többféle munkát vállalt, dolgos ember hírében állt, legutóbb például kútfúrással foglalkozott.

 

 

Címkék#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!