Hírek

2017.08.16. 18:29

Elkezdődött a Tapolcai ünnepi napok programsorozata

TAPOLCA A Tapolcai ünnepi napok és borhét programjai vasárnap estig rendkívül színes eseményekkel várják a vendégeket.

Tóth B. Zsuzsa

A szerda esti hivatalos megnyitó előtt már kedden is rengetegen voltak az esti koncerteken a Köztársaság téren. Fellépett vidám bordalaival többek között a már korábban is nagy sikert aratott Vivat Bacchus. Sokan megkóstolták a borházak kínálatát és a kézműves vásár, a gasztro utca, a vidám játékpark is vonzotta az érdeklődőket. A késő éjszakáig tartó mulatság szerdán a hagyományos ünnepélyes felvonulással folytatódott. A helyi fúvószenekar nyitotta a sort, majd a huszárok, borlovagok, néptáncosok színesítették azt. A térzenét követően ropta a Tördemic Néptáncegyüttes, majd átadták a Virágos Tapolcáért és a Tiszta udvar, rendes ház díjakat.

A megnyitó a hagyományok szerint a látványos felvonulással indult, élen a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekarral Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Este többek közt a Kávészünet zenekar gondoskodott a jó hangulatról. A programok ma délután street workout nyilvános edzéssel, további zenés programokkal, koncertekkel folytatódnak, a sztárvendég ezúttal Kowalsky meg a Vega zenekar lesz. Pénteken a P. Mobil együttes játszik több más szólista és zenekar mellett, és ekkor rendezik a német nemzetiségi műsort is. A szombati nap a hagyományos pörköltfőző versennyel indul, majd a Tapolca kupa nemzetközi nagypályás labdarúgó tornát rendezik, fellép Palotás Ágnes, Molnár György és koncertzenekara, valamint a Happy Dixieland Band és a tűzshow előtt Postás Józsi. Augusztus 20-án zászlófelvonás, koszorúzás, kenyérszentelés, népzenei és néptánc csokor, este pedig tűzijáték és az Örökség, valamint a Sky Fanatic együttes koncertje lesz többek közt a programok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!