Hírek

2013.12.26. 17:40

Elkelt a fűzfői rendelő

Balatonfűzfő - Úgy döntött a testület, hogy a korábbi bérlő, a Fűzfő-Med Foglalkozás-egészségügyi, Szolgáltató Kft. ajánlatát fogadja el, ennek a cégnek adta el 21,5 millió forintért a szakorvosi rendelő épületet.

Varga Domokos Péter

Erről legutóbbi ülésükön hoztak döntést a városatyák. A vételárat a vásárlónak három év alatt, részletben kell kifizetnie. Lapunknak Marton Béla polgármester elmondta, az eladásról szóló szerződésben az önkormányzat kikötötte, hogy az épületben a vevőnek járóbeteg szakkellátást kell működtetnie, mellette köteles eltűrni a már ott lévő bérleményeket, például a patikát, laboratóriumot, a röntgent. Azt is rögzítették, hogy az épület eredetei funkcióját nem lehet megváltoztatni, azaz nem építhet ott a vevő például szállodát.

Az önkormányzatnak sikerült megállapodnia a szolgáltatóval a helyi buszközlekedés biztosításáról. A 2014-es évben az önkormányzat hozzávetőlegesen 2,5 millió forint üzemeltetési támogatást nyújt a Bakony Volánnak, a helyi járati díjak 3,1 százalékkal emelkednek.

A víziközmű-rendszer korszerűsítésére az önkormányzat mintegy 19 millió forint támogatást biztosít a szolgáltatást végző, önkormányzati tulajdonú SAL-X kft.-nek fejlesztésre. Ebből azonban a szolgáltatást igénybe vevő cégek az önkormányzatnak támogatásként közel tízmillió forintot átutalnak. Így az önkormányzatnak a fejlesztés hozzávetőlegesen kilencmillió forintos kiadást jelent.

Arról is döntöttek a városatyák, hogy módosítják a parti sétány és kerékpárút nyomvonalát. Erre a Fáy András utcai 16 ingatlantulajdonos kérésére került sor. Az új nyomvonal elkerüli a lakók ingatlanjait, a tobruki csónakkikötő másik oldalára vezetik át. Így a sétány tulajdonképpen egy, a Balatonban lévő szigeten visz majd keresztül ez még javítja is a látványt , ezért híd építésére is szükség lesz. A módosítás miatt fellépő plusz költségeket, mintegy 3,3 millió forintot a Fáy utcai 16 ingatlantulajdonos állja.

A testület elfogadta, hogy a tobruki strand főépületének bővítésére kiírt pályázatot egy helyi cég, a Baustyle Kft. nyerte el. A cég vállalta, hogy 2016-ig a főépületben vendéglátóegységet, személyzeti, szociális, adminisztrációs és közösségi helyiségeket, valamint edzőtermet alakít ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!