Hírek

2012.05.01. 11:59

Élhető közösségi parkot akarnak

Veszprém - A belvárosi "rehabilitáció" miatt elvesztették korábbi területeiket. A gördeszkások demonstrációt és felvonulást tartottak egy új közösségi parkért.

Szabó Zsuzsanna

A többségben gördeszkával, valamint görkorcsolyával, rollerrel és BMX kerékpárral felvonulók a Hotel előtti parkolóban gyülekeztek, hogy tíz óra után végiggördüljenek Veszprém utcáin. A közel fél órás menetet követően az Óváros térre érkeztek, ahol hetvenen aláírták a kéréseiket, javaslataikat tartalmazó petíciót, amelyet majd a városvezetésnek nyújtanak át.

Jassek Balázs, a Veszprémi Gördeszkások Egyesülete tagja, a demonstráció főszervezője elmondta, a figyelemfelkeltő felvonulás célja, hogy a régóta tartó párbeszédet végre döntések és konkrét tettek is kövessék, és a deszkások kapjanak egy olyan belvárosi területet, amelyet legálisan, szabadon használhatnak.

- Egy nem csak és kizárólag a deszkások, és a többi extrém sport hívek számára alkalmas területet szeretnénk, hanem egy olyan élhető parkot, ami a járókelők számára is nyitott, mindenki kedvére használhatja – fejtette ki álláspontjukat Jassek Balázs.

Hozzátette, javaslataik között az eddig kihasználatlan, a város vérkeringésébe kevésbé kapcsolódó Színházkert, valamint az Erzsébet-liget parkolója szerepel. Elképzeléseik alapján utóbbi területen úgy is ki lehetne alakítani egy sportra alkalmas pályát, hogy az nem venne el a jelenleg használt parkolóhelyekből, ráadásul a költségek egy részét és a park fenntartását maguk az egyesület tagjai vállalnák magukra.

A veszprémi felvonulás kedden Balatonfüreden folytatódott, mivel itt szintén egy most kezdődő beruházás miatt a korábban általuk használt utolsó deszkázásra alkalmas szabad teret, az egykori – utóbbi időben parkolóként funkcionáló - Huray piacot is elvették tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!