Hírek

2014.10.09. 16:36

Éjszaka is lőnek a katonák

Hajmáskér – Éjszakai éles lövészeten vesz részt október 9-én a „0” ponti lőtéren az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 62. Lövészzászlóalja, ezért a délutáni és esti órákban fokozott fény-, zaj- és hanghatásokra lehet számítani Hajmáskér térségében.

Szabó Péter Dániel

A térségünkben szeptember eleje óta tartó Közös Fellépés 2014 hadgyakorlat keretében tartott kiképzési rendezvényen a lövészet során világító rakéták biztosítják a láthatóságot. A Magyar Honvédség a környéken élők megértését és türelmét kéri.

Fotó: Szabó Péter Dániel

 

A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya lapunkkal közölte, az október 17-ig tartó gyakorlatsorozat a Magyar Honvédség legnagyobb idei kiképzési feladata, amely kilenc különböző nemzeti és nemzetközi vonatkozású gyakorlatot és összességében több mint 100 kiképzési eseményt ölel fel, mintegy 1300 fő részvételével. Elsődleges célja az együttműködés erősítése a fegyvernemek és az egyes szakterületek között, az összhaderőnemi–összfegyvernemi gondolkodás tükrében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!