Hírek

2017.01.25. 08:23

Együttműködik Devecser és a Vöröskereszt - Frissítve!

Stratégiai partnerségi együttműködési megállapodás aláírására készül az önkormányzat és a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete. Az ügyben a szerda délutáni ülésén dönt a képviselő-testület.

Penk Tímea

A Magyar Vöröskereszt Somló Térségi Programjának év végéig történő meghosszabbítására mindkét fél részéről erőteljes igény fogalmazódott meg, tovább erősítve az együttműködést.

A stratégiai partnerségi együttműködési megállapodásban az önkormányzat vállalja, hogy segíti a településen a vöröskeresztes rendezvények, véradások, egészségügyi szűrővizsgálatok és katasztrófavédelmi gyakorlatok megvalósítását, az elsősegélynyújtó és csecsemőgondozó versenyek lebonyolítását, a gyermekek felkészülését és eljutását a versenyekre, az általános iskola bázisintézményi működését, továbbá a Vöröskereszt támogatásával létrehozott szociális szövetkezet működését, például ingyenes megjelenést a helyi médiában, árusítási lehetőséget a piacokon, a kerékpárszerelő műhely közüzemi díjainak az átvállalását, raktárhelyek biztosítását.

Vöröskereszt vállalja, hogy külön megállapodást köt az önkormányzati ingatlan használatáról, biztosítja az elsősegélypont működéséhez szükséges eszközöket, bevonva az elsősegélynyújtó családokat, a háziorvosi ügyeletet, a helyi katasztrófavédelmet, rendőrőrsöt, a polgárőrséget, a közterület-felügyeletet, az önkéntes tűzoltókat, a könyvtár és művelődési ház dolgozóit. A Vöröskereszt hozzájárul továbbá egy városközponti ingatlan felújításához, ahol szintén különböző egészségvédelmi rendezvényeket szerveznek.

A tervezett megállapodás egyebek mellett egészségfejlesztési célokat és testvérvárosi együttműködést is tartalmaz.

Frissítés:

Csütörtökön délelőtt aláírták a megállapodást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!