Hírek

2013.02.21. 17:52

Együtt mutatják be a Bakony-Balaton térségét

Veszprém - Új kiadványok bemutatásával adott számot az elmúlt évben végzett munkáról a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.

Győrffy Árpád

Egy 62,5 millió forintos uniós támogatással zajló program keretében készítették el azt a több nyelven megjelenő kiadványsorozatot, aminek minden darabja a jövő héten nyíló budapesti Utazás kiállításon debütál. A kiadványokat Lencsés Tamara, a kft. ügyvezetője és a kiadványok képeinek készítője, Nánási Pál mutatta be, akit eddig inkább aktfotóiról és celebkapcsolatairól lehetett ismerni.

Porga Gyula, Navracsics Tibor, Lencsés Tamara és Nánási Pál a sajtótájékoztatón (Fotó: Penovác Károly)

Dr. Navracsics Tibor szerint siker szaga van annak a történetnek, amit a Bakony-Balaton térség turisztikához kötődő szervezeteivel, önkormányzataival bő egy évvel ezelőtt elindítottak. Akkor arra gondoltak, hogy egy közös turisztikai vállalkozásban láncra lehet fűzni azokat a településeket, amelyek vagy kettős kötődéssel rendelkeznek - a Balaton térségéhez és a Bakonyhoz is csatlakoznak -, vagy pedig a két nagy turisztikai térség közé esnek. Így született meg az a térségi szervezet, ami mára 43 települést foglal magába Várpalotától Tapolcáig,  Balatonkenesétől a Somlóig és Zircig.

Porga Gyula veszprémi polgármester szerint az elmúlt év bizonyította, hogy sikerült megtalálni azokat a pontokat, amik összekötik ezt a térséget. Ehhez nehéz döntéseket is kellett hozni, de a helyes irányt igazolja a sikeres pályázat és az elkészült kiadványok.

Mint Lencsés Tamara elmondta, az elmúlt időszakban elkészítették a térség desztinációfejlesztési stratégiáját. Azt szeretnék, hogy a Bakony és Balaton térség 2019-re a magyar lakosság ismert és kedvelt turisztikai célterületévé, a külföldi piacokon a Balaton térséghez szorosan illeszkedő, azonban egyedi kínálattal rendelkező, önálló desztinációvá váljon. A határon átnyúló kapcsolatai erősítésével és minőségi termékkínálatával hozzájáruljon a magyar turizmus elismertségének javításához - fogalmazták meg céljaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!