Hírek

2013.07.04. 13:02

''Egy halott nőhöz miért hívjak mentőt?!''

Aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt állították bíróság elé csütörtökön azt a 38 éves férfit, aki bevallása szerint több mint húsz évet töltött eddig rács mögött. (A nyugalom megzavarására alkalmas hír.)

Mátételki András

A várpalotai Baglyasi szőlőhegyen élő L. Lajos tavaly húsvétkor már reggel útnak indult, hogy meglocsolja hölgy ismerőseit. Több helyen megfordult, ahol pálinkával kínálták, az egyik szórakozóhelyen pedig sört ivott. A vádirat szerint délután háromnegyed ötkor csengetett be az egyik Erdődy utcai lakásba, hogy meglocsolja az ott albérletben élő rokonát. Őt ugyan nem találta otthon, viszont a háziasszonyt igen, akinek - pontosan nem tudni miért - nekiesett.

Többször megütötte a fején a 73 éves, egyedül élő asszonyt, aki a konyhában az ágyra esett. Itt a fejére legalább tíz, a felső testére nyolc ütést mért az ittas vádlott. Az asszonynak nemcsak az orrcsontja, hanem arcán több csont tört össze a bántalmazás következtében.

Halálát fulladás okozta a fojtogatás miatt, s jelentős mennyiségű vér került a légútjaiba.  Az eszméletét vesztett sértettről lehúzta a nadrágját és a fehérneműjét, de már nem sikerült megerőszakolnia, mert cserbenhagyta a férfiassága. Viszont egy nyélszerű eszközzel megsebesítette a nő nemi szervét.

A barátai körében Colombónak nevezett férfi a tárgyaláson nem tett vallomást, ezért dr. Németh Balázs bíró ismertette a nyomozás során tett kijelentéseit: „Erősen ütöttem a fejét, fojtogattam. Én vetkőztettem le. Próbáltam megerőszakolni, de nem sikerült. Nem kiabált, nem védekezett.”

Arra a kérdésre, hogy miért nem hívott segítséget, ezt válaszolta:” Egy halott nőhöz miért hívjak mentőt?!” Hozzátette:„ Megérdemlek akármilyen büntetést.” Kiderült, azon dühödött be, hogy a háziasszony nem engedte telefonálni volt rabtársához. Később már tagadta a gyilkosságot:” Nem én öltem meg. Sok szemétséget megcsináltam az életben, de ilyet nem követtem el.„

A per szeptember végén folytatódik a Veszprémi Törvényszéken a tanúk meghallgatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!